Els Socialistes de Mallorca atorguen el XXII Premi Maria Plaza al projecte ‘Feminisme a l’escola’ que té l’objectiu d’acabar amb la violència masclista a partir de la coeducació

També s’ha lliurat una menció especial per al podcast d’IB3 ràdio ‘Miliciana. Diari d’una batalla’, un projecte de les joves Blanca Orell, Cristina Murillo i Maria Coll

La Federació Socialista de Mallorca ha lliurat el XIX Premi Maria Plaza, guardó que cada any es lliura a persones, entitats o col·lectius com a reconeixement a la tasca en defensa de la igualtat d’oportunitats entre homes i dones. Enguany, el premi ha estat pel projecte ‘Feminisme a l’escola’ que ha estat representat per Xisca Foners a un acte on han participat la Secretària General del PSIB-PSOE, Francina Armengol, la Secretària General de l’FSM, Catalina Cladera, i la Secretària d’Igualtat del PSIB-PSOE, Andrea Fernández.

Aquesta iniciativa té com a objectiu acabar amb la violència masclista a partir de la coeducació i a través de la prevenció en els centres educatius. Aquest darrer any han dut a terme una campanya a més de 150 centres educatius sota el nom ‘#SomSubjectesnoObjectes’ i ‘#ViolènciaEstètica’, donant així visibilitat a la violència estètica i estructural que arriba a través de les xarxes socials i els mitjans de comunicació.

Xisca Forners, una de les fundadores del projecte ‘Feminisme a l’escola’, ha agraït el premi i ha expressat que “aquest premi ens dona ales per continuar”, i hi ha afegit que “seguirem lluitant per aconseguir una societat més igualitària, sempre des de la sororitat perquè volem una societat lliure de violències masclistes”.

Per la seva part, la Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca i presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha destacat que “feminisme i socialista formen part de la mateixa equació perquè sempre que han governat els socialistes, hem avançat en drets i llibertats”. A més a més, ha posat en valor la pròxima Llei de Paritat que “fa 20 anys que Balears és pionera i que ha permès que les dones arribin a llocs de lideratge perquè quan les dones movem el món, el món és imparable”.

Per la seva part, la Secretària General del PSIB-PSOE i presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha incidit que “el Premi Maria Plaza és molt especial i estic orgullosa que el lliurem al projecte ‘Feminisme a l’escola’”. També, Armengol ha subratllat que “el 28 de maig ens jugam avançar o retrocedir perquè només quan governam els progressistes transformam la societat a millor”.

“Tenim clar que només amb governs d’esquerres avançam en la protecció de la igualtat per  a tota la societat, i dies com aquest que són emocionants  i penses en aquesta lluita feminista, en totes les dones i els homes feministes que conformem el partit socialista i que els necessitam i les necessitam en peu de lluita per continuar avançant”, ha exposat Armengol

També, la Secretària d’Igualtat del PSOE i diputada del PSOE al Congrés, Andrea Fernández, ha posat en valor “les polítiques pioneres del Govern de Francina Armengol” perquè, segons ha dit la socialista “és molt important que les dones feministes estiguin en llocs de poder i decisió, dones com Francina Armengol que ha transformat les Illes Balears per fer-les més igualitàries i justes”.

Finalment, la Secretària d’Igualtat de la Federació Socialista de Mallorca, Nati Francés, ha llançat un missatge a totes les dones per “continuar empenyent amb valentia perquè hem aconseguit molt, però encara queden molts drets per conquerir”, ha dit.

Cal recordar que aquests premis de la Federació Socialista de Mallorca reben el nom de Maria Plaza com a reconeixement de la tasca d’aquesta dona socialista i feminista que en temps de la Guerra Civil lluità pels drets de les dones i que, per mor d’això, fou perseguida.

Leave a Reply