Els Socialistes de Mallorca es mostren “esperançats i il·lusionats” amb l’època que s’acaba d’encetar a Espanya amb el govern progressista de coalició

Mercedes Garrido demana traslladar a Espanya les polítiques avantguardistes i capdavanteres que s’estan desenvolupant a Mallorca i les Balears des de 2015

Els Socialistes de Mallorca han reunit el primer Consell Polític del 2020, el primer després de les eleccions generals del 10 de novembre, per analitzar i valorar la situació política actual.

La secretària general de la federació insular, Mercedes Garrido, ha començat mostrant la seva satisfacció per “l’època d’esperança i il·lusionant” que s’acaba d’encetar a Espanya amb la conformació del primer govern progressista de coalició, que ha titllat de “bon senyal i bona notícia per a tots i totes” alhora que ha recordat les primeres mesures i els primers temes que el govern ha posat en agenda: la defensa de les pensions, la pujada del salari mínim, la llei d’eutanàsia o la memòria històrica.

Sense dubte, ha dit Garrido, un govern que “tirarà endavant a Espanya les polítiques amb les quals els socialistes ens vàrem presentar a totes les eleccions de 2019” i, així, “anar alineats amb les institucions insulars i autonòmiques”. Cal recordar que foren unes eleccions històriques per al partit, que varen fer possible la reedició de governs progressistes a les principals institucions de l’arxipèlag.

Respecte d’això, Garrido ha recordat que “ens trobam en un moment en el qual s’espera molt del PSIB-PSOE” i que, precisament això, és un “plus de responsabilitat”. “Ara és el moment de demostrar que som capaços de canviar la vida de la gent a millor”, ha asseverat la socialista.

En aquest sentit, Garrido ha demanat “continuar amb la innovació” que va marcar les polítiques realitzades la primera legislatura, amb lleis com la de Residus o de canvi climàtic, polítiques a l’avantguarda que ara espera que es traslladin a l’Estat. “Hem de ser capdavanters també a Espanya”, ha emfasitzat.

Així mateix, Garrido ha demanat a la dreta que “faci una oposició responsable i que sigui tot el contundent que ha de ser, però que no faci una oposició demagògica i irresponsable perquè no tot val en política”.

Propostes de resolució aprovades

El Consell Polític també ha aprovat tres propostes de resolució presentades. En primer lloc, una proposta de resolució centrada en el compromís dels socialistes en la lluita contra la ludopatia, instant els diferents òrgans del partit a treballar en propostes, mocions, canvis legislatius i resolucions que limitin les cases d’apostes i que estableixen mesures contundents per adaptar la normativa a les circumstàncies actuals.

Els atacs a la convivència i el discurs de l’odi de la ultradreta, com també el descrèdit de la igualtat i la relativització de la violència masclista, han centrat les altres dues propostes de resolució aprovades en aquest Consell Polític.

Per una banda, ressalten el paper històric del nostre país com a terra d’acollida i fan una crida a combatre activament qualsevol atac contra els col·lectius d’estrangers. D’altra banda, s’han compromès a blindar les polítiques igualitàries en qualsevol acord de govern futur i a combatre qualsevol atac contra la igualtat o els discursos que banalitzin la violència masclista.

Leave a Reply