Els Socialistes de Sóller valoren com a “incoherent i inexplicable” el pacte entre El Pi, PP i C’s

El cost de l’equip de govern suposa més del doble del que costava l’anterior pacte del PSIB-PSOE amb Més.

El portaveu del Grup Municipal Socialista  de Sóller, Jaume Mateu, ha valorat com a “incoherent i inexplicable” el pacte entre El Pi, PP i C’s, ja que “fa perdre la centralitat que El PI havia aparentat des del resultat de les darreres eleccions”. No obstant això, Mateu ha explicat que “els socialistes no abandonarem la postura de diàleg amb totes les forces polítiques per tirar endavant iniciatives que siguin bones per a tothom”.

 

També, el portaveu ha destacat que “és una decisió incoherent, ja que hi havia una clara voluntat d’El Pi de mantenir-se al centre per poder pactar tant amb la dreta com amb l’esquerra, situació que ha abandonat totalment”. “Ens estranya moltíssim veure un partit de centre regionalista fent costat al PP i C’s rebutjant mocions contra la presència de VOX a les aules, com va passar al darrer ple”, ha incidit Mateu. 

 

El cost de l’equip del govern es duplica

 

A més, és una decisió inexplicable perquè va precedida d’un augment dels càrrecs amb dedicació exclusiva, els quals passen de 2 a 5 amb una pujada d’un 20 % dels sous. Cal recordar, que Bestard va posar en dubte aquesta pujada, encara que amb la seva abstenció ha permès l’aprovació. Aquesta pujada implica que el cost dels polítics de l’equip de govern sigui més del doble del que costava l’anterior pacte del PSIB-PSOE amb Més.

Per aquest motiu, els socialistes ha expressat la intenció de demanar al senyor Batle, Carlos Simarro, que “ens expliqui quines àrees gestionarà a partir d’ara per tal de justificar l’esplèndid sou, ja que quedarà sense pràcticament cap tasca de gestió dins l’Ajuntament”, han expressat els socialistes de Sóller. A més, Mateu ha qüestionat aquesta incorporació perquè “no hem vist cap acord ni cap programa per tal d’entendre les diferències que ens allunyen per no poder assolir un pacte d’esquerres”.

 

Finalment, el portaveu ha expressat que “estarem molt vigilats en la nostra tasca d’oposició davant un pacte de dretes que de moment ens costa un dineral a tots els sollerics i solleriques”.

Leave a Reply