Els Socialistes de Mallorca exigeixen Galmés que elimini immediatament les referències al ‘baléà’ a les webs municipals que gestiona el Consell i obri expedient als responsables.

La guerra cultural en contra del català ha trobat un aliat al Consell de Mallorca. La institució s’encarrega de gestionar i mantenir tècnicament algunes web oficials de municipis de Mallorca, en especial per aquells que no disposen de recursos propis per a mantenir pàgina a la xarxa. L’aparició per sorpresa i sense avís previ de les opcions per a traduir la pàgina al suposat idioma ‘baléà’ han causat ràbia i estupor entre els responsables municipals socialistes, i en conseqüència s’exigeix Galmés que faci rectificar aquesta “humiliació del Consell cap als ciutadans catalanoparlants dels municipis de Mallorca afectats i obri expedient per depurar responsabilitats”.

El Consell de Mallorca, a través del departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local que gestiona la consellera de Vox Pilar Amate, hauria manipulat algunes pàgines webs de municipis de Mallorca, que fa anys que es gestionen de manera subrogada des del Consell. Així, des de fa algunes hores aquestes webs han fet desaparèixer l’opció de la pàgina que l’ofereix en català, i s’ha substituït per la opció en idioma ‘baléà‘. Els regidors socialistes dels municipis afectats han elevat la seva indignació i estupor per aquest atac a la llengua catalana dut a terme amb els ressorts i el finançament d’una institució com el Consell de Mallorca.

Davant d’aquesta gravíssima acció, que s’emmarca en la croada de l’extrema dreta de Vox en contra de la llengua catalana, el portaveu adjunt del Grup Socialista al Consell, Javier de Juan ha exigit a Galmés que “actuï d’immediat per restituir la situació a les webs municipals que han estat piratejades des del mateix Consell de Mallorca”. En concret el portaveu socialista ha demanat que “Galmés sigui valent i demani a la sra Amate l’obertura d’un expedient per aclarir la responsabilitat d’aquest atropellament, que a més s’ha perpetrat d’amagat dels mateixos regidors de cada municipi”.

“Galmés ha d’acabar amb aquesta comèdia de Vox i no pot posar un cop més la llengua com a penyora per a mantenir a la cadira de president”, ha dit De Juan, i més encara si ara Vox li “demana explicacions per la posició del PP al ple d’ahir respecte la moció per demanar una rectificació a la Casa Reial, per haver distingit una fantasmagòrica Acadèmia del balear; potser ha arribat el moment que Galmés es planti i exigeixi un poc de respecte i cordura, o es fa còmplice d’aquest atac”.

Leave a Reply