Els Socialistes de Mallorca mostren el seu suport a les mesures aprovades pel govern d’Espanya per fer front a l’increment dels preus de l’electricitat i dels hidrocarburs

Catalina Cladera: “En moments de crisi com la que estam vivint, el Partit Popular no hi és ni se l’espera”

La Federació Socialista de Mallorca ha celebrat aquest dilluns la seva Comissió Executiva per comentar l’actualitat política, destacar la feina feta des de la Federació i marcar les prioritats de feina de les pròximes setmanes.

En la roda de premsa posterior a l’Executiva, la Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera, ha comentat que “avui, a l’Executiva de la Federació Socialista de Mallorca hem acordat manifestar el nostre suport a l’actuació del govern d’Espanya davant la situació d’augment de preus de l’electricitat i dels hidrocarburs i el malestar general generat a conseqüència d’aquesta situació”.

Cladera ha afegit que “a més, hem reivindicat la capacitat de lideratge i negociació del president Pedro Sánchez davant la Unió Europea per aconseguir que a la Península Ibèrica s’adopti una mesura intervencionista que permeti que, en molt poc temps, reduir de forma considerable el preu de l’electricitat. Ha assolit un acord dins la Unió Europea sense precedents per poder fer un tractament del preu elèctric diferent i poder fer una intervenció dins el mercat de l’electricitat i així controlar els preus”.

La Secretària General ha fet incís en què “mentre nosaltres proposem solucions i mesures, el Partit Popular es mostra en contra d’aquest tipus de mesures. Seria interessant que expliquin quin tipus de mesures voldrien proposar per poder abaixar el preu de l’electricitat. L’únic que fa el Partit Popular quan hi ha una crisi és dir que baixaran els impostos. Això si, cada vegada que hi ha una crisi i està governant el Partit Popular no baixa cap impost, tot el contrari”.

Cladera ha destacat que “quan el Partit Popular parla de baixada d’impostos també hauria d’estar obligat a explicar quins serveis públics deixarà de prestar, a quines persones deixarà d’ajudar. Una baixada d’impostos implica automàticament una baixada de serveis públics i no estar devora la gent. Tot el contrari del que hem nosaltres fet per sortir de la crisi de la pandèmia: mobilitzar recursos i mobilitzar mesures per intentar que els efectes de la crisi afectin el menys possible a la gent i als sectors econòmics”.

 

Valoració de les Assemblees Locals

La Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca ha volgut fer una valoració de les Assemblees Locals de Mallorca que s’han fet en els darrers mesos “el nostre objectiu és fer al voltant de 48 Assemblees Municipals, de moment, ja n’hem fet el 60% i tenim previst acabar-les a finals d’abril. Estam aconseguint l’objectiu de mobilitzar i posar a to el partit de cara a les eleccions de 2023. Per exemple, l’Agrupació de Pollença ha incrementat la militància en un 35% incorporant a gent jove. Això és un exemple de la mobilització i l’activació del partit a Mallorca”.

Leave a Reply