Els Socialistes de Mallorca presentaran una iniciativa a cada ajuntament per a elaborar un pacte de reconstrucció amb grups polítics i teixit productiu, econòmic i social

Els socialistes proposen que cada ajuntament pugui constituir una comissió de coordinació presidida pel batle o batlessa, els tinents de batle o batlessa i un representant de cada grup municipal per establir les accions a dur a terme.

Els Socialistes de Mallorca presentaran una iniciativa a cada ajuntament de l’illa per instar a l’elaboració d’un gran pacte de reconstrucció social i econòmica a cada municipi per mor de la pandèmia de la COVID-19.

Serà en format moció per als municipis a l’oposició i com a declaració institucional per als municipis on els socialistes governen, amb l’objectiu d”’iniciar, de manera conjunta amb totes les formacions polítiques i el teixit econòmic, productiu i social de cada municipi, el pla de treball per dissenyar un marc d’actuació i prendre les mesures oportunes per afavorir la recuperació econòmica, la creació de llocs de treball i desenvolupar polítiques socials necessàries per pal·liar els efectes provocats per la pandèmia de la COVID-19”.

Així ho ha anunciat la secretària general, Mercedes Garrido, qui ha explicat que “transcorregudes unes setmanes des de l’inici de l’Estat d’Alarma, iniciam una nova fase de la pandèmia que ens permet pensar en el dia després, i per tant, en les mesures de reactivació econòmica que s’hauran d’adoptar per recuperar la nostra activitat productiva”. A més de la part econòmica, Garrido ha destacat que “resulta fonamental atendre totes aquelles situacions d’emergència social produïdes per l’aturada econòmica”.

Per tot plegat, i tal com ja estan fent des del Govern de les Illes Balears i des del Consell de Mallorca, Garrido ha apostat per “estendre la mà a tots els grups polítics i al teixit productiu de cada municipi per avançar en l’elaboració d’un gran pacte econòmic i social, des de l’esperit més ampli de col·laboració, lleialtat i perquè ningú quedi enrere”.

Per assolir aquest pacte municipal, els socialistes proposen que cada ajuntament pugui constituir una comissió de coordinació presidida pel batle o batlessa, els tinents de batle o batlessa i un representant de cada grup municipal per establir les accions a dur a terme.

“Hem d’abandonar les diferències existents entre les distintes formacions polítiques perquè en aquests moments no hi caben les trinxeres ideològiques, per la qual cosa ara més que mai és el moment de ser una eina útil al servei de la ciutadania i unir en una sola veu els criteris per assolir aquest gran pacte de reconstrucció social i econòmica”, ha defensat Garrido.

La proposta socialista també insta a donar suport als plans de reconstrucció que estan treballant el Govern de l’Estat, el Govern de les Illes Balears i el Consell de Mallorca, perquè “perquè la reconstrucció sigui un èxit i tengui una aplicació efectiva ha de comptar amb el suport i la coordinació de totes les institucions, també dels ajuntaments”.

Finalment, Garrido ha exigit als ajuntaments governats pel Partit Popular “que s’impliquin especialment en la reactivació econòmica de la nostra terra i donin suport a aquesta iniciativa que cerca superar, amb les màximes garanties per a tothom, la pandèmia de la COVID-19 des de tots els àmbits”.

Leave a Reply