Els Socialistes de Mallorca, satisfets perquè els ajuntaments “podran comptar amb 500 milions d’euros de romanents per afavorir una recuperació justa”

Gairebé un centenar de representants municipals socialistes han participat de forma semipresencial a l’Assemblea de Regidors i Regidores socialistes de Mallorca

Els Socialistes de Mallorca han reunit a l’Assemblea de Regidors i Regidores socialistes de Mallorca de forma semipresencial, per debatre i reflexionar sobre la resposta i les solucions que s’estan aportant a la crisi sanitària, social i econòmica actual.

A la reunió, hi ha participat un centenar de representants municipals socialistes, encapçalats per la presidenta d’aquest òrgan, la batlessa d’Algaida, Maria Antònia Mulet, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Mercedes Garrido, el batle de Marratxí, Miquel Cabot, el president de l’IMAS, Javier de Juan, el portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca, Andreu Alcover, i la secretària d’Innovació Cultural i Educació dels Socialistes de Mallorca, Nati Francés. Tots ells i elles han intervingut per reflexionar sobre la resposta a la situació actual, amb els ajuntaments com a motor d’acció de les solucions contra la COVID-19.

En aquest sentit, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha explicat que “estam donant una resposta conjunta, des de totes les institucions, per afavorir una recuperació justa en la qual ningú quedi enrere”. Una resposta que per a la dirigent socialista “s’ha d’articular a través d’uns pressuposts contundents i valents que afavoreixin també la reactivació social i econòmica de Mallorca”.

Per a aconseguir-ho, Cladera ha considerat una “molt bona notícia” la suspensió de les regles fiscals per part del Govern d’Espanya, així com també la possibilitat de poder fer servir els estalvis que tenen els ajuntaments, els quals “podem estimar que en el cas de Mallorca són més de 500 milions d’euros amb els quals ja sabem que podem comptar a l’hora d’elaborar els pressuposts municipals i insulars”.

Un fet que Cladera ha valorat molt positivament perquè “ens ajuda a tenir recursos per fer una resposta contundent i important a la situació derivada de la crisi”, a la qual cosa ha afegit que “a diferència d’altres crisis que hem viscut i en les quals ens havien acostumat a les retallades, els socialistes estam donant una resposta valenta i amb més recursos per a la ciutadania”.

Cladera ha destacat també la necessitat i la importància de tenir uns serveis públics potents i forts, una tesi en la qual “els socialistes sempre hi hem estat i sempre ens hi trobaran, el nostre full de ruta és protegir i reforçar els serveis públics per no deixar ningú enrere”.

Davant la recepta exposada per Cladera, la socialista ha remarcat les diferències amb la sortida que va donar el PP de la crisi del 2011. “On hi havia ERO i acomiadaments barats ara hi ha ERTO, on hi havia imposicions ara hi ha diàleg social permanent, on hi havia patiment ara hi ha l’escut social més gran posat en marxa a les illes, on hi havia ofegament als ajuntaments ara hi ha recursos amb la suspensió de les regles fiscals i els romanents, on hi havia una amenaça de rescat per part d’Europa ara tenim uns fons europeus que també demanam que arribin als ajuntaments i al Consell Insular de Mallorca”.

Cladera ha explicat que a la trobada amb els regidors i les regidores socialistes de Mallorca també s’ha tractat la resposta social que s’està donant a la situació actual, “amb un increment d’ajudes i programes socials, amb 5 milions d’euros més per a les polítiques socials dels ajuntaments i amb un reforç del 30% en les ajudes del Consell als ajuntaments perquè puguin ajudar a la ciutadania”.

La presidenta socialista també ha destacat l’impuls del Servei d’Atenció Integral a Domicili, “un servei que complementa l’atenció a la dependència i l’atenció a les residències, perquè el més important és protegir a les persones vulnerables”.

Finalment, Cladera ha expressat un agraïment a “la feina de regidors i regidores, batles i batlesses, personal municipal i a tota la gent que s’està deixant la pell des del principi per superar la pandèmia perquè ningú quedi enrere i protegir als més vulnerables”.

Leave a Reply