Els Socialistes de Maria es comprometen a fer feina “de forma exigent i responsable” contra un projecte de dretes “que avui torna a governar per l’afany d’ocupar una cadira”

Rafel Aulet deixa l’equip de govern municipal satisfet per la feina feta, “especialment pel projecte de la nova escoleta de 0 a 3 anys de Maria”

Els Socialistes de Maria de la Salut han votat avui en contra de la moció de censura que ha desallotjat el govern municipal, d’El Pi i el PSIB-PSOE, del consistori municipal.

El portaveu socialista, Rafel Aulet, ha començat la seva intervenció donant les gràcies per haver pogut formar part del govern del municipi durant 17 mesos, després dels quals “deixam una sèrie de millores que són més que evidents però que volem destacar, com el projecte per a una nova escoleta de 0 a 3 anys, la qual es finançarà amb la subvenció del Pla d’Obres i Serveis del Consell de Mallorca que aporta 480.000 euros i amb una subvenció de la Conselleria d’Educació, que n’aportarà 150.000 euros més”.

Aulet ha lamentat que els grups polítics que han presentat la moció de censura “ho facin basant-se en la transparència i només hagin fet una sol·licitud de documentació per registre d’entrada a petició meva”.

En aquest sentit, el portaveu socialista ha continuat la seva argumentació explicant que “els que reclamen transparència són els mateixos que mentre negociaven amb l’equip de govern els pressuposts municipals sense fer-hi cap proposta ni una, gestaven una moció de censura”.

A més a més, Aulet ha denunciat que “els que reclamen transparència són els que han incomplit les seves obligacions com a càrrecs electes de fer públiques les seves declaracions de béns davant l’Oficina Anticorrupció, la qual cosa no han fet, i són els mateixos que feren dos convenis urbanístics que han deixat els pressuposts de l’ajuntament compromès per a un bon grapat d’anys”.

Per tot plegat, el portaveu socialista ha demanat als grups polítics del nou equip de govern i al nou batle “si tenen la consciència tranquil·la de ser un dels promotors de l’edifici que avui tenim per escola, i en conseqüència del conveni urbanístic amb la família Pastor”, ja que “tenim una escola i un centre de dia que encara no hem pagat i pels quals no bastaran 1,5 milions d’euros”.

Aulet ha criticat també que “alguns dels que demanen transparència van ser regidors del Partit Socialista i es van donar de baixa la legislatura passada sense donar cap explicació, partint pel seu desacord per l’aplicació del 155 a Catalunya i pacten avui amb el partit que va promoure aquesta aplicació del 155, el PP”.

Per al portaveu socialista “ningú entén el pacte entre PP i X Maria, els que demanen transparència tenen expedients per infraccions urbanístiques pendents de resoldre dins l’Ajuntament”.

En conclusió, Aulet ha defensat que “el poble de Maria mereix uns regidors més dignes i capaços per formar un equip de govern, que es comprometin amb la seva feina i que facin part dels plenaris, ja que a alguns del nou equip de govern no els hem sentit la veu en 17 mesos”.

Finalment, Aulet ha volgut deixar clar que “els socialistes serem aquí per reclamar-vos des del primer dia la transparència que tant exigiu, amb una feina exigent i responsable davant el poble de Maria, defensant amb ungles i dents un projecte d’esquerres i progressista en contra d’un projecte de dretes que torna a començar a caminar de nou al municipi exclusivament per l’afany d’ocupar una cadira”.

Leave a Reply