Els Socialistes de Santanyí i SUMA aconsegueixen que l’Ajuntament condemni oficialment el cop d’estat del 36

Santanyí va ser dels pocs municipis que no es varen adherir a aquesta campanya de reconeixement a les víctimes del franquisme, que també proposa fer onejar les banderes a mitja asta el 18 de juliol de cada any 

Els socialistes de Santanyí mostren la seva satisfacció davant l’adhesió de l’Ajuntament a la condemna oficial del cop d’estat del 18 de juliol de 1936.

Gràcies a una moció presentada pel PSIB-PSOE i SUMA, l’Ajuntament de Santanyí condemna el cop d’estat del 18 de juliol de 1936 i la repressió de la dictadura franquista.

“Lamenten, no obstant això, que l’equip de govern no hagi volgut aprovar el segon punt de la moció, amb el qual demanam que el 18 de juliol de cada any les banderes onegin a mitja asta en els llocs oficials del terme; que el 31 d’octubre se celebri el dia de les víctimes del cop d’estat, la guerra i la dictadura, i el 8 de maig com a dia de les persones exiliades”, expressen des del grup socialista de l’Ajuntament de Santanyí.

Cal recordar que el passat 18 de juliol, Santanyí va ser dels pocs municipis que no es varen adherir a aquesta campanya de reconeixement proposada per l’Associació Memòria de Mallorca. “L’Ajuntament no va tenir cap gest en aquest sentit, ni va condemnar el cop d’estat ni va fer onejar les banderes a mitja asta”, expliquen.

Ara, gràcies a aquesta proposta dels Socialistes i de SUMA que al darrer Ple es va votar favorablement de forma unànime en el seu primer punt, l’Ajuntament reconeix públicament el cop d’estat que va instaurar el règim feixista.

Leave a Reply