Els socialistes de Sóller alerten de la manca d’iniciativa institucional per iniciar la reconstrucció del Defensora Sollerense

Dos mesos després de l’esbucament parcial del teatre, ni Ajuntament ni Consell de Mallorca han fet cap acció en relació al projecte de reconstrucció del teatre Defensora Sollerense. El portaveu del Grup Municipal Socialista a Sóller, Jaume Mateu, demana una major implicació a les institucions per evitar que la situació de l’edifici enrunat s’allargui en el temps en ple centre de la localitat

Els Socialistes de Sóller s’han mostrat molt preocupats per la situació en què es troba el Defensora Sollerense quan han passat dos mesos de l’esbucament parcial que va fer passar per ull la coberta de la sala. “Després que les institucions vinguessin a fer-se fotos el dia després dels fets, no s’ha fet res més”, ha denunciat el portaveu socialista a Sóller, Jaume Mateu.

Mateu ha demanat que l’Ajuntament i el Consell de Mallorca concretin d’una vegada quina és l’ajuda compromesa per reconstruir el teatre. “Volem que ens diguin quan i com començaran les obres, amb quin projecte, i que els sollerics puguem saber quan deixarem de tenir una edificació en estat de runa en ple centre del poble”.

Per la seva part, la portaveu socialista al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha insistit en que s’expliqui de manera clara en què consisteix la col·laboració que es va oferir ja fa dos mesos: “volem que el sr. Galmés es posi a fer feina i ens digui quina serà l’ajuda del Consell per la reconstrucció del Defensora”. La socialista ha recordat que la seva formació “s’ha ofert des del primer minut per treballar conjuntament per trobar la millor solució possible per la reconstrucció del teatre, però dos mesos després ni tan sols tenim clar el full de ruta”.

Entre 2015 i 2019, amb els socialistes de Sóller com a part de l’equip de govern de l’Ajuntament, es van produir avenços en el projecte de rehabilitació del teatre Defensora, que en els quatre anys de la legislatura següent no van trobar continuïtat.

El portaveu dels socialistes de Sóller, Jaume Mateu, ha recordat que “el Consell hauria de fer front al compromís adquirit amb el poble de Sóller, i clarificar la seva actuació en la reconstrucció d’aquest emblema cultural”. A dia d’avui la façana del Defensora està sostinguda amb una bastida amb contrapesos, mentre que en el seu interior romanen les restes de la coberta tal com van quedar després de l’esbucament.

Leave a Reply