Els socialistes de Sóller lamenten que el batle renuncii a la recollida porta a porta de residus i que el municipi continuï sent dels que menys recicla de tot Mallorca

El grup municipal socialista assenyala que l’anunci del regidor de Medi Ambient posposant sense data la recollida porta a porta “no ens permet reduir la taxa de fems i posa de manifest un nou fracàs dels compromisos electorals del pacte PP-Pi-Aguiló”

Els socialistes de Sóller lamenten l’anunci per part del regidor de Medi Ambient que no es posaria en marxa la recollida porta a porta durant aquesta legislatura i assenyalen que “confirma un nou fracàs d’aquest equip de govern, ara en els seus compromisos relacionats amb la recollida de residus”.

Aquest anunci que va fer el regidor de Medi Ambient en el darrer Ple Ordinari, al·legant dificultats administratives per a implantar aquest sistema, “posa de manifest la falta de compromís del batle Carlos Simarro, que el passat mes de maig anunciava que el projecte de recollida de residus porta a porta s’iniciaria a través de proves pilot a les zones del Port i Biniaraix. Pocs mesos més tard és el mateix equip de govern el posa en qüestió aquesta iniciativa”, denuncien els socialistes.

El grup municipal vol recordar que “aquest estiu s’han tornat a repetir imatges de contenidors

plens a vessar i manca de neteja en les zones properes. Malgrat la inversió en nova maquinària de neteja, la realitat ha demostrat que no es dediquen prou recursos, ni tècnics, ni de personal, per tal de poder garantir bones condicions en la recollida de residus”.

Els socialistes de Sóller insisteixen que “incrementar el percentatge de residus reciclats suposaria també reduir la taxa de fems, gràcies a una menor incineració dels residus aportats a Son Reus”.

I denuncien que “aquesta mancança suposa que Sóller sigui un dels municipis de Mallorca amb menor taxa de reciclatge, amb un 19,5%, molt per davall del 50% que es marca com a objectiu per part d’Europa, i sense cap horitzó clar de posada en marxa de projectes com els del porta a porta, que permetria millorar i molt en aquest aspecte”.

Leave a Reply