Els Socialistes de Sóller lamenten que l’Ajuntament no vulgui aprovar una baixada de l’IBI d’acord amb les necessitats reals dels ciutadans i ciutadanes

El Ple va rebutjar una moció del grup municipal socialista que proposava una reducció més ambiciosa de l’impost i majors bonificacions per als col·lectius més vulnerables

Els socialistes de Sóller lamenten que l’equip de govern no hagi volgut aprovar la moció presentada pel grup per aplicar una baixada de l’IBI molt més ambiciosa que la proposada pel consistori.

Al darrer Ple, celebrat ahir 9 de novembre, el grup municipal socialista va presentar una proposta de moció demanant deixar el coeficient de l’IBI per a béns de categoria urbana per davall del 0,60, i els de categoria rústica per davall del 0,70.

“La qual cosa suposaria una reducció més gran que la proposada per l’equip de govern d’aquest impost, tenint en compte que Sóller és un dels municipis de Mallorca amb l’IBI més elevat”, explica Jaume Mateu, portaveu dels Socialistes de Sóller.

En segon lloc, la moció reclamava ampliar les bonificacions de l’IBI a col·lectius més vulnerables, així com tornar a establir les subvencions per a aquelles persones que realment ho necessiten.

“Les bonificacions plantejades actualment són completament injustes. No pot ser que una

família amb un nivell de renda elevat tengui bonificació, mentre una persona pensionista, tota sola, amb pocs recursos, no en pot gaudir”, denúncia Mateu.

El portaveu sosté que, amb les condicions actuals, la decisió de baixar o no l’IBI és totalment política, ja que no tenim qüestions externes, com era el pla d’ajust, que obliguin a mantenir els coeficients municipals als nivells que els tenim ara”.

I recorda que “el Partit Popular només demana abaixar impostos quan estan a l’oposició, mentre que quan governen, com s’ha vist, no ho fan”.

Els socialistes de Sóller “presentarem al·legacions a l’ordenança reguladora que ara està a exposició pública per seguir treballant per una baixada real i més justa de l’IBI a Sóller”, anuncia Mateu.

La proposta dels socialistes va obtenir 8 vots a favor per part de Més i Podem, i 8 en contra de PP i Pi. El regidor no adscrit Sebastià Aguiló va abstenir-se, i el vot de qualitat del Batle ha fet que la moció no s’aprovàs.

Leave a Reply