Els Socialistes es comprometen a impulsar l’ús del català a actes lúdics i culturals des de les institucions

La secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera, i la diputada socialista, Amanda Fernández, han signat el pacte social per a l’ús social de la llengua catalana a Balears a les festes populars des dels àmbits institucionals que proposen els Joves de Mallorca per la Llengua

Els Socialistes de Balears han signat el compromís plantejat per Joves de Mallorca per la Llengua, per treballar activament per la normalització del català en els espais públics i garantir, a tots els municipis amb responsabilitat de govern o responsabilitats de govern que afectin la programació d’actes culturals, lúdics i festius, a augmentar progressivament la programació íntegrament en català en cadascun d’aquests esdeveniments. L’objectiu marcat es fixa en assolir un mínim del 50% realitzats en català dins dels propers 3 anys.

Catalina Cladera i Amanda Fernández han signat el document en representació dels Socialistes. Cladera ha destacat que “davant l’onada ultra que amenaça i ataca l’ús social del català a les nostres illes, liderada per VOX i tolerada pel PP, és el moment que tots fem una passa endavant en defensa de la nostra llengua, cultura i identitat”.

La dirigent socialista ha recordat “la gran mobilització social que es va manifestar fa unes setmanes a Palma en defensa del català, responent a la crida feta des de l’Obra Cultural Balear i els Joves de Mallorca per la Llengua, que varen organitzar una nova edició del correllengua. “Va ser un avís claríssim al PP i a Prohens; els Socialistes sempre hem apostat per una llengua catalana que sigui un factor d’acollida i de cohesió social, i no podem permetre retrocessos que la converteixin en un element residual o prescindible. La llengua no es toca”, ha dit Cladera.

Fernández, per la seva banda,  ha insistit en el factor unificador de la llengua pròpia, “amb voluntat integradora per a tot aquell que arriba a les nostres illes”. La nostra llengua, part de la nostra identitat i de la cultura que oferim al món, no és cap moneda de canvi per mantenir-se al poder”.

Leave a Reply