Les dones electes socialistes de Mallorca comparteixen conclusions del recent viatge a Bolívia promogut pel Fons de Cooperació Mallorquí.

‘Les Elegides’ és el grup del qual en formen part dones electes de l’àmbit municipal i insular de Mallorca. El passat mes de maig un contingent de ‘Les Elegides’ viatjà a Bolívia dins dels intercanvis que promou el Fons Mallorquí de Cooperació. En aquesta ocasió les socialistes Catalina Cladera i Beatriu Gamundí varen participar de la iniciativa que culminà amb la celebració del primer encontre Internacional de Batlesses per a la Salut i la Igualtat. a la localitat boliviana de Santa Cruz.

En el marc del programa “Les Elegides” del Fons de Cooperació Mallorquí, un grup de dones electes socialistes han participat en l’acte de posada en comú de l’experiència generada el passat mes de maig amb l’intercanvi de dones electes celebrat a Bolívia. Aquest esdeveniment ha reunit dones batlesses, regidores i consellers, representants de diversos partits amb representació municipal a Mallorca que han mostrat el seu compromís amb la iniciativa de ‘les elegides des del moment de la seva posada en marxa. L’acte d’aquest horabaixa, en canvi, no ha comptat amb representació de Vox, que en reiterades ocasions ha mostrat rebuig i menyspreu a la feina del Fons de Cooperació.

‘Les Elegides’ cerca enfortir la participació i representació de dones en la política, així com promoure la bona governança a través d’una xarxa sòlida de col·laboració entre dones electes. Les dones socialistes han jugat un rol clau en aquest acte, reafirmant el seu compromís amb les polítiques d’igualtat de gènere i la cooperació internacional.

En el marc del recent viatge del Fons Mallorquí de Cooperació a Bolívia,  ‘Les Elegides’ van tenir ocasió de participar en el primer encontre Internacional de Batlesses per a la Salut i la Igualtat, que es va celebrar a Santa Cruz. En aquest fòrum, amb presència de les socialistes Catalina Cladera i Beatriu Gamundí,  es va palesar la utilitat de reconèixer i promoure la participació activa i equitativa de dones dins la gestió local, per aportar una visió de gènere global sobre les administracions públiques que són més properes a la ciutadania.

A la presentació de les conclusions de ´Les Elegides´, s’ha llegit una declaració conjunta de compromís per a impulsar i enfortir la participació de dones en la política. Aquest acord subratlla la importància d’una representació equitativa i el rol crucial que exerceixen les dones en la construcció d’una societat més justa i democràtica.

“La igualtat de gènere i la participació activa de dones en tots els nivells de la política és essencial per a una democràcia plena i robusta. A través d’aquesta xarxa de cooperació, no sols cerquem donar veu a les dones en l’àmbit polític, sinó també treballar juntes per a implementar polítiques que beneficiïn a tota la societat.”, ha dit la portaveu socialista, Catalina Cladera.

 

Leave a Reply