Els Socialistes exigeixen que el Consell PPVOX comenci a fer polítiques actives pels joves “més enllà de pagar viatges a la neu per a 61 escollits”

Una moció del Grup Socialista al Consell presentada al ple d’aquest dijous insta l’equip de govern PPVOX a col·laborar amb entitats juvenils i ajuntaments per desenvolupar la Llei de Joventut a través d’un Pla insular. També és proposa recuperar el bo per a l’emancipació juvenil, que la passada legislatura va beneficiar 1.700 joves de Mallorca, i anima al Consell a proposar accions encaminades a pal·liar la mancança d’habitatge especialment per al col·lectiu de joves. La portaveu socialista, Catalina Cladera ha criticat la inacció de la Direcció insular de Joventut, que només “s’ha mogut per portar 61 joves a esquiar a Andorra en aquests 8 mesos”.

Després de 8 mesos de paràlisi absoluta en matèria de Joventut al Consell, una moció del Grup Socialista dibuixa una alternativa per dotar de contingut aquest departament. La portaveu socialista, Catalina Cladera defensa la iniciativa que suposa “recuperar les polítiques de Joventut que la institució ha fet des que es varen rebre les competències des del Govern, i que s’han deixat d’exercir amb la passivitat del sr. Galmés PPVOX”.

La moció proposa iniciar el desenvolupament normatiu de la Llei de Joventut de les Illes Balears, i fer-ho a partir de la feina comuna amb ajuntaments i entitats juvenils representatives. Això suposaria l’aprovació del Pla Insular de Joventut, que també ha quedat oblidat per l’actual Direcció insular, com també s’ha abandonat la creació del principal òrgan de participació pels joves de Mallorca com és el Consell de la Joventut.

Cladera ha destacat que “aquest equip de govern PPVOX no te en compte els joves, i el poc que fa va dirigit simplement a proporcionar oci a uns pocs escollits, que han pogut anar a la neu amb els 70% de les despeses pagades pel Consell”. Cladera creu “injust” que l’ordre de prioritats del Consell en matèria de Joventut hagi canviat radicalment, i s’hagin deixat perdre els bons per a l’emancipació per a joves. Per això la moció dels Socialistes també inclou recuperar aquesta iniciativa que va ajudar a 1.700 de Mallorca a assumir despeses derivades del cost de l’habitatge. “Va ser una mesura de gran èxit que s’ha de tornar a posar en marxa”, ha dit Cladera. Així mateix la iniciativa dels socialistes també inclou recuperar una altra de les propostes que posaven als joves en el centre de les polítiques de protecció per a l’habitatge, com és la promoció d’habitatge social dirigit a aquest col·lectiu, a través de la col·laboració conjunta del Consell amb l’IBAVI i del Govern de les Illes Balears.

Visita a l’Associació Jovent

La portaveu socialista al Consell, Catalina Cladera, el portaveu adjunt, Javier de Juan i la portaveu del Grup Socialista de Palma, Rosario Sánchez, han encapçalat la visita a les instal·lacions de l’Associació Jovent, al barri de son Gibert de Palma, on ha estat rebuts pel fundador de Jovent, Tomeu Suau i els membres de l’equip directiu Miquel Àngel Rayó i Andreu Cloquell.

Actualment les entitats que depenen de l’Associació són la Cooperativa Jovent, la Granja escola, el Club d’Espai, la Parròquia de Sant Josep del Terme a s’Indioteria, i l’Associació de gent gran d’aquest mateix barri.

A la visita hi ha assistit, Sofia Alonso, Beatriu Gamundí i Silvana González

Leave a Reply