La Sindicatura de Comptes auditarà la gestió de Pilar Bonet com a regidora d’Hisenda de l’Ajuntament de Llucmajor.

El Grup Socialista al Parlament ha fet prosperar una Proposició no de Llei per instar a la Sindicatura de Comptes a què auditi els comptes de l’Ajuntament de Llucmajor entre 2019 i 2022. La PNL, defensada pel diputat Llorenç Pou ha estat aprovada per unanimitat a la Comissió d’Hisenda, se suma a la iniciativa de control financer aprovada fa uns dies a l’Ajuntament de Llucmajor, també a iniciativa del grup Socialista, per contractar una auditoria externa per analitzar la gestió de la regidora d’Hisenda, Pilar Bonet, sobre la qual pesa una denúncia de presumpte desfalc per part d’una empresa privada que va motivar la seva destitució com a consellera d’Hisenda del Consell de Mallorca el passat mes de gener.

El Parlament de les Illes Balears instarà a la Sindicatura de Comptes a què assumeixi l’auditoria dels contractes i les gestions realitzades per la regidoria d’Hisenda de l’Ajuntament de Llucmajor entre els anys 2019 i 2022, en el temps en què la responsable de l’àrea fou Pilar Bonet, recentment convidada a dimitir del càrrec de consellera d’Hisenda del Consell de Mallorca a causa d’un suposat desfalc del qual està acusada per part d’una empresa privada.

La Proposició no de llei socialista s’ha aprovat amb el vot favorable de tots els integrants de la Comissió d’Hisenda. El ponent, Llorenç Pou, ha justificat la iniciativa davant dels “fets rellevants” que han comportat el cessament de Bonet dels seus càrrecs al Consell de Mallorca, ja que “davant el presumpte desfalc milionari, cal revisar si l’activitat delictiva s’ha estès a l’àmbit públic, per fer desaparèixer els dubtes”.

La iniciativa aprovada al Parlament suposa que la Sindicatura de Comptes abordarà l’auditoria d’un ajuntament com Llucmajor de manera específica, quan habitualment les entitats locals només són auditades de manera aleatòria. En canvi el Consell de Mallorca disposa d’un informe anual preceptiu de la Sindicatura de Comptes, i per tant també podrà revisar els expedients, contractes i subvencions en els quals hagi intervingut Bonet durant els 7 mesos que ha estat com consellera insular d’Hisenda.

Fa unes setmanes el ple de l’Ajuntament de Llucmajor ja va aprovar una iniciativa del Grup Socialista, per permetre l’auditoria externa de tota la gestió de Bonet, durant la legislatura passada amb Èric Jareño com a batle del Partit Popular.

En canvi al Consell de Mallorca, l’equip de govern PPVOX de  Galmés s’ha negat a autoritzar aquesta mateixa auditoria externa per examinar la trajectòria de Bonet com a consellera insular d’Hisenda, malgrat les peticions formulades al respecte per la portaveu socialista a la institució, Catalina Cladera. “A Llucmajor i avui al Parlament el PP ha votat a favor de posar llum en la gestió de Bonet, però en canvi al Consell, Galmés s’hi ha negat, el que fa aixecar més sospites sobre la gestió d’una consellera acusada de desfalc. Convidem Galmés a seguir els exemples dels seus companys de partit, i acceptar la realització d’aquesta auditoria externa sobre la gestió de Bonet també al Consell de Mallorca, tal i com demanem els socialistes”.

Leave a Reply