Els Socialistes de Felanitx denuncien el rebuig del govern municipal de dretes al pacte anti transfuguisme

Els socialistes han recordat com el 2005 Catalina Soler va presentar a l’Ajuntament una moció anti transfuguisme “amb uns principis que en l’actualitat sembla haver oblidat”

Els Socialistes de Felanitx han denunciat el rebuig del pacte anti tranfsuguisme per part del govern municipal de dretes, després que al plenari d’ahir es neguessin a debatre una moció presentada pel Grup Socialista per instar als partits que formen part de l’Ajuntament a complir el pacte anti transfuguisme i per declarar al regidor Joan Aznar com a regidor en condició de trànsfuga.

El PP, El Pi i el regidor trànsfuga han votat en contra de la urgència per a debatre la iniciativa, en una sessió plenària en la qual “hem pogut comprovar que El Pi i el batle estan totalment sotmesos al PP i especialment a la senyora Soler, qui ha xerrat en nom del batle”.

Els socialistes lamenten que el govern format per El Pi, PP i el regidor no adscrit hagin decidit blanquejar un cas de transfuguisme tan greu com el que té lloc a Felanitx, després que el regidor Joan Aznar decidís abandonar el Grup Municipal Socialista sense retornar l’acta al partit amb el qual s’havia presentat a les eleccions.

Un fet especialment greu en el cas del PP, consideren els socialistes, perquè “són signants del pacte anti transfuguisme, tant en la seva versió inicial del 1998 com en les renovacions produïdes els anys 2000 i 2006”.

Els socialistes es demanen “a què té por el govern municipal per no deixar ni tan sols que es pugui debatre aquesta moció”, afegint que “no sabem si tenen vergonya de reconèixer que la governabilitat de l’Ajuntament es sustenta en un cas de transfuguisme que no va més que debilitar la democràcia i la voluntat expressada pels felanitxers i les felanitxeres a les urnes”.

Als socialistes els crida especialment l’atenció la postura de la líder del PP i tinent de batle, Catalina Soler, qui el 2005 presentava una moció a l’Ajuntament de Felanitx per rebutjar qualsevol forma de transfuguisme i per instar als partits polítics amb representació estatal a prendre mesures per dificultar-lo. “El PP i especialment la senyora Soler estan en contra del transfuguisme depenent de si els beneficia o no, veient com en l’actualitat han oblidat uns principis que en el seu dia van defensar a Felanitx per poder accedir al govern municipal”.

De fet, els Socialistes de Felanitx han criticat que el PP “s’està convertint en el partit del transfuguisme, ja que després del cas de Felanitx hem vist com a Llucmajor el seu batle també compta per a l’equip de govern municipal amb dos exregidors de Vox”, la qual cosa indica que “el PP vol governar a qualsevol preu i sense tenir en compte ni les polítiques que necessiten els nostres municipis ni el que ha votat la gent, amb el vistiplau de la seva direcció autonòmica”.

En qualsevol cas, i tot i la deriva del PP i d’El Pi, els socialistes es comprometen a fer feina en defensa de l’interès general dels felanitxers i les felanitxeres, així com també insisteixen al regidor Joan Aznar que renunciï a la seva acta de regidor i la retorni al Partit Socialista.

Recursos addicionals

Leave a Reply