Galmés ha d’intercedir amb la propietat del local per impedir que l’Associació de Gent Gran de Son Cladera sigui desnonada.

La portaveu socialista al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha exigit el president del Consell que “compleixi els seus compromisos quan es passejava amb Catalina Cirer per Son Cladera i faciliti la continuïtat de l’activitat de l’Associació de Gent Gran”, sobre la que pesa una ordre de desnonament per impagament del lloguer del local que fan servir.

 

El Grup Socialista al Consell de Mallorca exigeix al president del Consell que “prengui mesures immediates” per evitar el desnonament de l’Associació de Gent Gran de Son Cladera. La portaveu, Catalina Cladera, ha afirmat que el Consell “te eines suficients per a poder intercedir en aquest cas”. Cladera ha recordat que “Galmés te un compromís adquirit amb la gent gran de Son Cladera, des que hi va anar per prometre solucions, conjuntament amb l’actual Consellera d’Afers Socials del Govern, Catalina Cirer”, ara fa poc menys d’un any i mig, quan ambdós eren oposició al Consell.

“Galmés no es pot posar de perfil en aquest tema ara que governa”, ha dit Cladera. “Si quan estava a l’oposició va dir que calia fer tot el possible per mantenir l’activitat i el local de l’Associació de Son Cladera, ara com a president ho ha de demostrar”.

El mes de setembre de 2022, ja en ple període preelectoral, Galmés i Cirer visitaren a la gent major de Son Cladera, i es comprometeren amb la viabilitat del centre. “Però en 6 mesos de president, Galmés s’ha oblidat dels seus compromisos amb la gent gran de Son Cladera, i ara l’anunci de desnonament és imminent”, ha dit la socialista, que ha exigit que “Galmés arribi a un acord amb Fundació Sa Nostra, en la línia que nosaltres ja vam començar a explorar”.

El Consell de Mallorca podria assumir la gestió del local de Son Cladera, ja sigui amb la compra o el lloguer de l’immoble, que podria acollir altres serveis propis del Consell, mentre garantir al mateix temps l’estada de l’Associació de Son Cladera. El Consell ostenta la competència en matèria de Promoció Sòcio-Cultural, i disposa d’una línia de subvencions anuals que facilita l’activitat de totes aquestes associacions de gent gran al llarg de l’illa.

Durant l’anterior legislatura el Consell de Mallorca, es van iniciar contactes amb la propietat de l’immoble, la Fundació Sa Nostra, per explorar vies d’acord que evitessin el desnonament de l’Associació a causa del deute contret per impagament de lloguers i de serveis bàsics del local.

Les vies ordinàries de subvenció que atorga el Consell a totes les associacions de gent gran de Mallorca no van ser efectives en el cas de Son Cladera, i se’n va habilitar una d’específica per associacions amb deutes antics. També es va tramitar un ajornament del deute, mentre que es negociava amb la Fundació Sa Nostra per trobar altres solucions que permetessin la pervivència de l’activitat de la Associació de Son Cladera, a través de la gestió del local.

Leave a Reply