Javier de Juan: “La Convenció Mallorca 2030 representa la consolidació del projecte socialista i marca el nostre full de ruta ”

La Federació Socialista de Mallorca culmina aquest dissabte el procés de la Convenció Mallorca 2030 després de mesos de reunions amb diferents entitats i experts

El coordinador de la Convenció Mallorca 2030 i vicesecretari general (sectorial) de la de la Federació Socialista de Mallorca, Javier de Juan, ha explicat en roda de premsa que “la Convenció Mallorca 2030 representa la consolidació del projecte socialista i marca el nostre full de ruta”.

De Juan ha afegit que “fa vuit anys que els socialistes de Mallorca vam assumir el repte de crear una Mallorca més justa, democràtica i inclusiva, després d’un període obscur d’aquesta illa. Volem continuar construint el futur que ja vam començar a construir fa vuit anys. Nomes els socialistes de Mallorca podem garantir els drets i la igualtat d’oportunitats, la igualtat entre totes i tots”.

“Aquests vuit anys hem canviat la forma de fer política en aquesta comunitat i a aquesta illa. Volem vuit anys més per consolidar aquest projecte, per això Mallorca 2030. La idea de la Convenció és que ens hem imaginat la Mallorca 2030 on ens agradaria viure a tots, projectant les polítiques que hem dut a terme els socialistes de Mallorca durant aquests vuit anys” ha afegit de Juan.

El coordinador de la Convenció Mallorca 2030 ha comentat que el document marc de la Convenció gira entorn de quatre línies: la primera, la generació d’oportunitats i reducció de les desigualtats amb condicions de treball dignes, teixit empresarial més social  i una formació continuada per a tots i totes. La segona línia és com hem de passar d’una economia lineal a una economia circular amb turisme sostenible, transició econòmica i com podem arribar a la sobirania energètica i alimentària per dependre menys de l’exterior.

La tercera línia del document és garantir els drets individuals com el dret a la salut i als cuidats, el dret a desenvolupar un projecte de vida autònom independentment de la seva edat o condició, dret a la identitat, igualtat i a la no discriminació. La quarta línia és defensar els drets col·lectius com el dret a gaudir del territori i dels recursos, el dret a la ciutat i a la mobilitat sostenible i el dret a tenir una bona administració que resolgui els problemes de la ciutadania.

De Juan ha assenyalat que “el procés de la Convenció Mallorca 2030 va començar fa mesos i hi van participar més de 100 persones (coordinadors, experts i entitats) i acaba demà a l’acte central que es durà a terme a Es Liceu de Marratxí. Més de 200 delegats i delegades de les diferents agrupacions de Mallorca participaran en la Convenció de demà on es debatran les més de 60 esmenes que s’han presentat al document marc”.

Les esmenes aprovades s’inclouran en un document final que servirà per conformar el programa electoral dels socialistes de Mallorca. El coordinador de la Convenció Mallorca 2030 ha conclòs que “d’aquesta forma ens assegurem el que sempre cercam els socialistes de Mallorca: tenir les millor idees amb un projecte conjunt i participatiu”.

La cloenda de la Convenció Mallorca 2030 comptarà amb la participació de la presidenta del Congrés dels Diputats i viceprimera secretària del Partit Socialista de Catalunya. Meritxell Batet; la presidenta del Govern Balear i secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol i la presidenta del Consell de Mallorca i secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera.

Leave a Reply