El Consell de Mallorca aprova que l’IMAS assumeixi la gestió de les residències municipals de gent gran, a proposta del Grup Socialista

El ple del Consell ha aprovat, per unanimitat, una moció del Grup de Consellers Socialistes per instar a la Institució a què pugui gestionar les diferents residències de gent gran que actualment depenen de diferents ajuntaments, i que s’integrin dins la xarxa de residències de l’IMAS. En la mateixa sessió el ple ha aprovat parcialment la moció socialista sobre defensa de la llengua catalana a Mallorca, i ha rebutjat una altra proposta per suspendre l’aplicació del Decret llei de mesures urgents sobre habitatge que ha promulgat el Govern. 

El ple del Consell de Mallorca ha aprovat una moció del Grup Socialista per instar la Institució a assumir la gestió de diverses residències municipals a través de l’IMAS. La moció parteix de l’acord entre l’Ajuntament de Llucmajor, l’IMAS i el Govern de les Illes Balears, en vigor des de la passada legislatura, per dur a terme obres de reforma i la transferència de la gestió de la residència de Llucmajor. Aquest mateix acord també està en vigor amb la residència Miquel Mir d’Inca, que es troba en la darrera fase de reforma, un “conveni que s’ha demostrat com a un encert”, segons ha explicat la consellera Sofia Alonso.

D’aquesta manera aquestes residències de gent gran, i altres que es trobin en mans de municipis de Mallorca poden optar a entrar dins de la xarxa de gestió directe de residències de gent gran de l’IMAS. La moció també preveu que el Consell de Mallorca pugui dotar adequadament aquestes residències, tant per la reforma de les seves instal·lacions, com per la contractació i formació del personal que sigui necessari.

La consellera del GPS Alonso ha alertat en la seva intervenció de que “no te sentit tenir unes instal·lacions tant necessàries com les residències infrautilitzades per que molt cops els ajuntaments no tenen recursos suficients per poder-les gestionar, mentre que l’IMAS ha demostrat sobradament capacitat de gestió d’aquestes infraestructures”.

Aprovada parcialment la moció sobre la defensa de la llengua catalana a Mallorca

La moció del GCS sobre defensa de la llengua pròpia de Mallorca ha sortit aprovada pel ple en 4 dels seus punts, tot i que no ha prosperat en la part referida a la retirada del suport del PP a la normativa de creació de la Oficina de Defensa de Derechos Lingüísticos presentada per VOX, socis de de governabilitat del PP, al Parlament de les Illes Balears.

El conseller socialista Joan Ferrer ha afirmat que l’actitud de VOX “arracona al PP”, per “posar en perill el consens històric sobre la llengua catalana; la llengua no es pot atacar d’aquesta manera” ha afirmat el conseller socialista, “sense que quedi impune”. Ha refermat “l’oposició ferma dels socialistes a que les dèries de VOX posin en una balança la llengua envers l’aprovació del sostre de despesa de la CAIB”.

Finalment el ple de la institució no ha fet suport a la moció del GCS que pretenia la suspensió de l’aplicació del Decret llei 6/2023 d’actuacions urgents en matèria d’habitatge, per facilitar que el Consell i els ajuntaments puguin tenir suport jurídic davant el canvi normatiu que afecta competències urbanístiques i dels planejaments municipals. El conseller Javier de Juan ha destacat que el decret del Govern posa “els promotors per damunt de les persones”, i ha qüestionat que sigui un mecanisme adequat per resoldre la dificultat d’accés de determinats col·lectius socials a l’habitatge. De Juan ha instat PPVOX a “treballar per un sistema públic d’habitatge, apostar pel lloguer social i aplicar la normativa per a zones tensionades”

 

Leave a Reply