L’IMAS deixa perdre 4,3 M€ de fons europeus ja concedits per finançar dos centres de primera acollida de menors.

El Grup Socialista al Consell s’ha oposat a la modificació de crèdit per aportar recursos propis a dues infraestructures projectades durant la passada legislatura a l’IMAS i que ja comptaven amb finançament europeu que l’actual direcció ha renunciat a seguir tramitant. Cladera ha denunciat “el mal ús dels recursos públics que fa el Consell; la manca de transparència en la gestió per les incompatibilitats d’alts càrrecs; i l’adaptació a mida de les atribucions del Director insular d’Activitats.”

L’IMAS deixa perdre 4,3 milions d’euros de finançament europeu per a projectes socials amb menors, per un mal ús dels recursos propis de part del conseller-president de l’IMAS Guillermo Sánchez. El ple del Consell ha aprovat una Modificació de crèdit per aportar 4,3 milions per a la construcció de dos centres de menors a càrrec de l’IMAS, amb recursos propis provinents dels romanents de tresoreria de 2023. En canvi des de la passada legislatura ja hi havia el compromís que aquests centres es fessin amb finançament dels Fons Next Generation, que ara es perdran.

Denunciam les mentides del sr. Sánchez”, ha afirmat la portaveu dels socialistes al Consell de Mallorca, Catalina Cladera, per que “es fan servir recursos propis quan es podrien emprar els fons europeus per un projectes que els vam deixar preparat de la passada legislatura”. El passat mes d’agost el president de l’IMAS va afirmar que no es podrien fer servir els fons Next Generation, per que no hi havia temps per fer les tramitacions. Però ara s’ha sabut que els terminis per la justificació de les obres per accedir al finançament europeu s’ha allargat fins 2025 i 2026, en el cas dels dos projectes concrets per a construir dos nous centres de primera acollida de menors. Malgrat que el conseller Sánchez sabia aquesta circumstància, des del passat dia 6 d’octubre, ha preferit callar i seguir amb la tramitació de la modificació de crèdit que avui ha anat a ple, i que obliga a renunciar als 4,3 milions d’Europa que ja estaven concedits.

“Es tracta d’un clar cas de mala gestió  de recursos propis”, ha afirmat Cladera, per fer una obra necessària, que amb una gestió adequada s’hagués pogut fer amb fons aliens al Consell de Mallorca, però que per la tossuderia de Sánchez i Galmés, ara es farà amb recursos de tots els mallorquins i mallorquines.

PPVOX al Consell fa un càrrec a mida per al Director insular d’Activitats

D’igual manera Cladera ha carregat contra la deficient política de contractació d’alts càrrecs del Consell, després que s’hagi sabut que s’ha adaptat el càrrec de la direcció insular d’Activitats “a la mida” de Rafel Oliver Barros, cap del PP d’Algaida, per tractar d’evitar una més que possible incompatibilitat del seu càrrec amb la seva ocupació particular com a inspector de l’empresa concessionària de la ITV a Mallorca. Aquesta empresa és adjudicatària del contracte de gestió de la inspecció de vehicles a Mallorca, que depenia orgànicament de la pròpia direcció insular fins al passat mes d’agost.

Oliver Barros va ser nomenat el passat mes de juliol com a Director insular de la Inspecció Tècnica de Vehicles i Activitats. Però un mes després una resolució del conseller de Territori, Fernando Rubio, va servir per llevar el servei de la ITV de la incumbència de la direcció insular, i canviar-li el nom per el de DI d’Activitats.

Cladera ha afirmat que “estam molt preocupats per que estam veient multitud de casos d’incompatibilitat al Consell, amb la sra. Raquel Sánchez que segueix de consellera electa, el sr. Penadés que ha dimitit del seu càrrec al Col·legi d’Aparelladors però continua com a Secretari tècnic de Territori, o el Director insular de Cultura, Guillem Ginard, involucrat en el suposat cas de corrupció urbanística de Campos, i ara se suma el del sr. Oliver a la ITV de Mallorca”.

Es tracta d’un cas d’adaptació del càrrec a mesura del perfil de qui l’ocupa, que a més és un militant del PP, candidat a la batlia d’Algaida a les eleccions de 2023. A més, un cop realitzat el canvi nominal i d’atribucions de la direcció insular, Oliver Barros ha seguit participant a actes relacionats amb la ITV, com per exemple, la visita del president del Consell, Llorenç Galmés, a les obres de l’estació de la ITV de Calvià, aquest passat més de setembre.

“És molt curiós aquest degoteig de casos al Consell, justament quan PPVOX han anunciat el tancament imminent de la Oficina Anticorrupció de les Illes Balears”, ha dit Catalina Cladera.

Leave a Reply