El PSIB-PSOE denúncia la censura de l’educació afectiu-sexual a les escoles de Calvià

Es tracta de la primera decisió de la Sra. Bonet que elimina aquesta educació com a factor de prevenció de futures violències masclistes i agressions sexuals a edats cada vegada més primerenques. Perillen aquests mateixos tallers en els IES organitzats per Igualtat, que depèn de VOX

El grup municipal socialista denúncia la supressió dels tallers d’educació afectiu sexual programats per a aquest curs en els centres de primària de Calvià, tal com recull avui Diari de Mallorca. Ahir a la tarda li van arribar ja mostres d’indignació de diverses comunitats escolars de Calvià després de conèixer aquesta supressió. Es tracta de la continuació del programa innovador i punter que es va desplegar l’any passat, després d’un any de prova pilot en 3 centres, i que va ser el desenvolupament d’una actuació considerada imprescindible en les conclusions obtingudes en “l’Estudi de l’Educació afectiu sexual i de prevenció de violències masclistes en el municipi de Calvià” dut a terme per l’anterior equip de Govern al costat de la UIB.

El curs passat s’impartia en 8 col·legis, per a alumnat i per a famílies, i estava prevista la pròrroga enguany, amb la inclusió dels 3 centres que van decidir esperar per a incloure-ho aquest curs en la seva programació anual, tal com ho van fer els altres centres. L’excusa que l’Ajuntament dona d’impossibilitat de pròrroga incloent a aquests 3 centres és ridícula, perquè l’increment legal d’aquest contracte en la seva pròrroga, permetia la inclusió d’aquests tres centres, dos d’ells d’una sola línia. “La Sra. Bonet marca la línia ja en la seva primera decisió en Educació perquè trenca el que es preveu pel qual ha estat responsable des de juny: no a la prevenció de violències masclistes a través de la formació de nens, nenes i famílies de Calvià. Assumeix el pin parental i el negacionisme de les violències masclistes d’una tacada. És un enorme error que dificulta a mitjà i llarg termini la seva erradicació” assenyala el portaveu socialista Alfonso Rodríguez.

Aquesta formació s’imparteix també en els tres IES del municipi, però en aquest cas des del Departament d’Igualtat, en coordinació amb el mateix IMEB. Perillen així també aquestes actuacions formatives i preventives, perquè pot ser VOX, de qui depèn l’àrea, qui prengui aquesta mateixa decisió ben aviat.

“De moment, Bonet avança per la dreta a VOX, encara que creiem que és la ideologia de VOX la que ha impregnat al PP i va marcant les seves decisions, com aquestes en clau de negació de la violència masclista. Per a acabar amb violències i agressions sexuals, fins i tot “ramats”, que es donen cada vegada a edats més primerenques, és imprescindible contrarestar també des de l’Escola l’impacte brutal de la pornografia i les xarxes entre els més joves, que accedeixen i la consumeixen abans. Deixar de mirar no soluciona el problema. L’educació és l’arma més poderosa, i gairebé l’única, per a solucionar-ho” conclou Alfonso Rodríguez, portaveu socialista de Calvià.

Leave a Reply