Els socialistes de Mallorca exigeixen al PP que no executi l’acord de govern anunciat a Capdepera per que vulnera el pacte anti-transfuguisme.

Catalina Cladera: “Exigim la sra. Prohens que dissuadeixi la batlessa de Capdepera de culminar el pacte amb els trànsfugues de la formació Mes; que és una vulneració intolerable del pacte anti-transfuguisme que ha acatat el PP a tot l’Estat”. Rafel Fernández: ”El PSIB-PSOE sempre ha estat disposat a fer pacte d’esquerres per a Capdepera”.

El Partit Popular de Capdepera no està en condicions de pactar amb els cinc regidors no adscrits, expulsats per la direcció de Mes per Mallorca, en compliment del pacte anti-transfuguisme, en vigor a nivell de l’Estat, signat pel PP entre altres forces polítiques. “La sra. Prohens ha de fer rectificar la seva batlessa de Capdepera, i evitar que es consumi aquest desori democràtic”, ha dit la secretària general de la FSM, Catalina Cladera, que ha participat a l’Assemblea extraordinària de l’Agrupació Socialista de Capdepera, juntament amb el portaveu municipal, Rafel Fernández i el secretari d’organització del PSIB, Cosme Bonet.

“El PP ha de complir amb la legalitat que ens hem marcat entre tots”, ha dit Cladera. En aplicació d’aquesta norma signada pels partits majoritaris a l’Estat, no és possible assignar competències a regidors que hagin abandonat o hagin estat expulsats de la formació política per la qual es van presentar a les eleccions. Per tant, tampoc poden gestionar competències executives o assignar salaris a un trànsfuga, ni formar part d’un equip de govern.

Cladera ha criticat la “doble manca d’ètica del Partit Popular”, pactant amb partits ultres quan els ha interessat. “Ja ho hem vist a altres pobles com Calvià, Marratxí, Andratx i Llucmajor, al Consell a on pacten amb formacions ultres i els inclouen dins dels equips de Govern. Només ens mancaria que a Capdepera el PP violés el pacte anti-transfuguisme”.

“Es tracta d’una vulneració gravíssima d’aquest pacte” ha dit Bonet, i “el PP de la sra. Prohens hauria de prendre cartes en aquesta qüestió per impedir la sra. Ferrer consumi aquest incompliment flagrant que suposaria que 5 regidors trànsfugues formin part de l’equip de govern”.

“Cas que aquest dijous es culmini aquest “pacte de la vergonya” a Capdepera, exigirem a PP de Mallorca que expulsi als regidors del PP gabellí que es beneficiïn d’aquesta maniobra, començant per la batlessa”.

El portaveu de l’Agrupació Socialista de Capdepera, Rafel Fernández, ha declarat que “el PSIB sempre ha estat disposat a fer pacte d’esquerres per a Capdepera, entenent que era el més lògic després dels resultats del 28M. Però ens hem trobat amb la negativa premeditada de part de MES per Capdepera, que han actuat en contra de la executiva insular de MES per Mallorca”, motiu pel qual han expulsat els cinc regidors de la formació, i han dissolt formalment el grup municipal dels eco-nacionalistes a Capdepera”. En aquesta circumstància, els regidors no adscrits no poden formar part d’un equip de govern amb el PP. “Ningú a Capdepera va votar pensant en un pacte de govern PP-MES”, ha dit Fernández, i ara es plantegen aquest pacte contra natura que vulnera la norma anti-transfuguisme”.

Fernández, per la seva part, ha conclòs que “des del primer minut del dia 28 de maig hem acceptat els resultats electorals. El nostre compromís ara se centra en seguir treballant per l’interès comú de Capdepera i dels gabellins, des de l’oposició”.

 

Leave a Reply