Els Socialistes de Llucmajor presenten una iniciativa de suport al comerç local i la restauració i demanen “el compromís de l’equip de govern per articular una resposta contundent”

Els socialistes presenten també una iniciativa per eliminar les barreres arquitectòniques del municipi i garantir la igualtat d’oportunitats

Els i les socialistes de Llucmajor han presentat dues iniciatives per debatre al proper plenari: una de suport al comerç local i la restauració i una altra per millorar l’accessibilitat del municipi.

Des de l’agrupació socialista de Llucmajor s’ha demanat al Ple “no escatimin en recursos ni esforços per donar suport als negocis del nostre municipi, ja que ara és més necessari que mai estar al costat dels nostres empresaris i treballadors”.

En aquest sentit, demanen “compromís amb els problemes de la ciutadania” a l’equip de govern “sumant-se al Pla de Xoc presentat pel Govern i el Consell, ja que es tracta d’un paquet de mesures àgils i contundents, i només si remam tots a una podrem donar a la nostra ciutadania la resposta que en aquests moments fa tanta falta”.

D’altra banda, els socialistes han presentat, també, una iniciativa per millorar l’accessibilitat al municipi. “Millorar l’entorn urbà de Llucmajor, S’Arenal i les seves urbanitzacions repercuteix directament en la qualitat de vida de les persones que hi viuen”, han assegurat des de l’agrupació. “Aquests mesos ens hem reunit amb associacions veïnals de s’Arenal i les urbanitzacions. Hem identificat prop d’una vintena de deficiències que limiten l’autonomia i el benestar de moltes persones, algunes d’elles després de reunir-nos amb associacions Hem duit a terme reunions i proposam que es dugui a terme una tasca d’organització i planificació per poder-les anar resolent”.

Per això, els socialistes proposen, per una banda, la creació d’un Consell Local d’Accessibilitat, amb una doble funció de coordinació i participació, i que desenvolupi, principalment, les tasques de control i seguiment de l’estat de l’accessibilitat en el municipi, d’assistència i assessorament als òrgans i àrees pertinents, i també de tramitar propostes d’actuació.

Per altra banda, demanen crear un Pla Integral d’Accessibilitat a Llucmajor, Arenal i Urbanitzacions i dotar el municipi amb una Ordenança de Promoció de l’Accessibilitat i Supressió de Barreres Arquitectòniques que hi desenvolupi la norma.

Des de l’agrupació han manifestat que “esperam rebre el suport de la resta de grups en aquestes dues iniciatives, ja que ambdues repercuteixen directament en el benestar de la ciutadania: hem de ser capaços de plantejar mesures que facin front a la urgència de la situació actual, i també hem de mantenir la perspectiva per aportar solucions que tinguin un impacte a llarg termini, com és garantir la igualtat d’oportunitats amb actuacions per assegurar l’accessibilitat universal”.

Recursos addicionals

Leave a Reply