PPVOX al Consell vota en contra de rebutjar els discursos d’odi, racisme, xenofòbia i intolerància a les institucions.

El portaveu adjunt Javier de Juan defensa la regeneració democràtica de Mallorca però no aconsegueix que el PP es manifesti en contra dels discursos racistes, xenòfobs, discriminatoris i ofensius propiciats per l’extrema dreta, que erosionen la democràcia, les institucions i deshumanitzen a tot aquell que pensa diferent.

El portaveu adjunt del Grup Socialista, Javier de Juan ha defensat una moció del Grup Socialista al Consell en favor de la regeneració democràtica. De Juan ha criticat la “degeneració democràtica vertiginosa” que es palesa a tots els àmbits polítics i institucionals i “també al Consell de Mallorca, amb atacs a persones que es dediquen legítimament al servei públic”.

De Juan ha lamentat “la institucionalització dels discursos de l’odi i la intolerància que Galmés ha permès al Consell”, que ha vinculat a l’entrada de Vox als òrgans de govern institucionals.  Per de Juan, “durant 40 anys de democràcia no hi ha hagut aquest nivell de degeneració democràtica tot i les discrepàncies entre dretes, esquerres o nacionalistes, però ara això ha canviat amb l’arribada del Vox al poder, gràcies al PP que ho permet”. De Juan ha recordat com la ultradreta del Consell “rebenta els minuts de silencia en record de les dones assassinades per la violència masclista, fa apologia del cop d’Estat del 1936, o com avui mateix ens ha acusat de voler l’extermini del poble jueu, i tot això amb la permissivitat del PP de Galmés”.

De Juan ha clamat per “retornar a la cordura” en el debat polític, i acabar amb la polarització dels discurs, que passa “per no ser equidistants entre uns i altres, per que la ultradreta només vol justificar el caos per que després uns pocs es puguin apropiar del poder de tots per comandar en contra de la majoria”.

Malgrat el rebuig del primer dels punts de la moció del Grup Socialista, la resta de la proposta ha quedat aprovada  per rebutjar els atacs personals realitzats contra representants públics per tal d’aconseguir el desprestigi de l’activitat política per motius espuris i per interessos particulars.

Moció per promocionar el projecte europeu del Canal de Piragüisme d’Alcúdia. 

Una altra de les mocions del Socialistes en el ple ordinari de Maig ha afrontat la paràlisi institucional en la present legislatura en referència a un projecte de bandera que l’anterior equip de govern va aconseguir fer viable a través de l’aportació dels Next generation. La proposta s’ha aprovat de manera parcial. En aquest cas el ple ha instat l’Ajuntament d’Alcúdia a aprovar la modificació de Normes Subsidiàries necessàries per a l’ampliació de l’edificabilitat del solar a cedir, i a iniciar les licitacions corresponents al projecte com la compra de material, millora de la làmina d’aigua, torres de control, sistemes de sortida pel Canal.

Els socialistes havien manifestat els dubtes sobre si PPVOX al Consell i a l’Ajuntament d’Alcúdia mantenien l’interès sobre aquest projecte liderat durant la passada legislatura, i dotat inicialment amb tres milions d’euros de finançament europeu. En el ple d’Alcúdia de dijous passat, davant una moció similar del Grup Municipal Socialista, la batlessa va admetre que el projecte perdria l’edifici multifuncional inicialment previst, pel qual era necessària la cessió del solar municipal. Un fet que suposa la pèrdua d’un milió d’euros del finançament europeu aconseguit per la gestió equip de govern.

Leave a Reply