Cladera: “Obrint les fosses posam pau en el passat per mirar cap al futur”

Els i les Socialistes de Mallorca i l’Agrupació Socialista de Manacor han visitat les tasques d’exhumació del cementeri de Son Coletes, on ja s’han recuperat 17 cossos de víctimes de la repressió franquista

Els i les Socialistes de Mallorca han realitzat avui horabaixa una visita a les tasques d’exhumació del Cementeri de Son Coletes, a Manacor, on ja s’han trobat les restes de 17 víctimes de la repressió franquista.

“Obrint les fosses posam pau en el passat per poder mirar cap al futur”, ha assegurat la Presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, que ha refermat que “és una qüestió de justícia amb la qual els i les socialistes estam totalment bolcats”.

“Vuitanta anys després, estem fent aquesta exhumació gràcies al compromís dels socialistes, que hem impulsat la Llei de Fosses i la Llei de Memòria Democràtica”, ha recordat Cladera, tot destacant que “recuperant les fosses i els cossos que hi ha a dins retornam la dignitat a aquestes persones i les seves famílies”.

En termes similars s’ha expressat la Secretària General dels i les Socialistes de Manacor, Núria Hinojosa, que ha assegurat sentir-se “molt orgullosa, com a socialista i manacorina, que el Pla de Fosses hagi permès fer aquesta actuació a Son Coletes per recuperar la memòria dels represaliats del franquisme”.

Hinojosa ha assegurat que es tracta d’una “fita històrica”, ja que “permetrà reparar part del dany que es va fer l’any 36 i fer una passa endavant per tancar una ferida”.

Catalina Cladera i Núria Hinojosa han fet la visita acompanyada per companys i companyes de l’agrupació de Manacor i pobles veïnats, així com el Senador per Mallorca, Cosme Bonet, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Silvana González, el diputat Joan Ferrer i l’expresident de les Illes Balears, Francesc Antich.

Leave a Reply