Catalina Cladera: “Des del Consell de Mallorca i des de l’Ajuntament d’Alcúdia som i serem sempre amb la gent gran perquè sou imprescindibles”

La Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera, ha participat en una trobada de gent gran a Alcúdia

La Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera, s’ha dirigit a diferents membres de les associacions de gent gran d’Alcúdia per explicar les iniciatives que s’han duit a terme des de les diferents institucions on governen els socialistes. A més, Cladera ha pogut escoltar i contestar els precs i preguntes dels presents.

Subvencions Associacions  

Catalina Cladera ha començat la seva intervenció explicant les subvencions que s’han donat a les associacions de gent gran de Mallorca “ara és el moment de gaudir de les activitats de lleure. Sou el col·lectiu que més ha patit la pandèmia i qui més s’ho mereix”.

Cladera ha afegit que “des del Consell de Mallorca reforçam el nostre compromís amb la gent gran, per això, hem augmentat les subvencions d’activitats de promoció sociocultural destinades a les associacions i federacions la gent gran per a l’any 2022.  En total hi destinem prop d’1,8 milions d’euros. Són 120.000 € més respecte de l’any passat i se’n beneficien unes 170 associacions de gent gran de tot Mallorca. L’objectiu és mantenir vives les associacions i que pugueu fer activitats d’envelliment actiu i saludable”.

Activitats per a la gent gran

 La Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca també ha explicar les diferents activitats que s’han organitzat per part del Consell de Mallorca per a la gent major com els programes ‘Gaudeix l’Illa Sènior’, ‘Mou-te amb Salut’ o ‘Xerra’m amb tu’.

Cladera ha destacat que “hem fet dues edicions del programa ‘Gaudeix l’Illa Sènior’ i han estat un èxit. Més de 9.000 persones com vosaltres han passat tres dies a un hotel fent activitats físiques i d’oci gràcies als bons que hem repartit des del Consell de Mallorca que, a més, han servit per reactivar l’activitat hotelera i de restauració”.

Catalina Cladera  ha fet incís en què “també està anant molt bé el programa ‘Mou-te amb Salut’ en col·laboració amb els Ajuntaments amb activitats d’envelliment actiu per a la segona edat  i tercera edat. Des de l’IMAS també s’estan organitzant tallers de memòria amb activitats d’estimulació cognitiva a través del programa ‘Xerra’m amb tu’.

Servei d’Atenció Integral a Domicili

Per últim, Cladera ha volgut posar en valor el Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID) “el SAID va néixer per donar atenció integral i especialitzada a persones grans en situació de dependència a ca vostra en lloc d’una residència. D’aquesta manera, les persones majors podeu exercir el vostre dret d’envellir amb dignitat i el màxim grau d’autonomia personal en el vostre entorn i amb una atenció professional i personalitzada”.

Cladera ha conclòs que “des de 2017 fins desembre de 2021, el SAID ha atès un total de 433 persones en situació de dependència i ja està implantat a 37 municipis de Mallorca. L’objectiu és que amb la incorporació de Palma en 2023, el SAID estigui implantat a tots el municipis de Mallorca per atendre al menys a 1000 usuaris, que és aproximadament el nombre de persones que esperen plaça per una residència a Mallorca actualment”.

Leave a Reply