Catalina Cladera es compromet a crear l’Agència Mallorquina del Sòl per augmentar el parc d’habitatge públic de l’illa

La presidenta del Consell de Mallorca i candidata a la reelecció ha adquirit aquest compromís durant el debat organitzat per Joves Arquitectes de Mallorca sobre el model territorial de l’illa

La Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca, presidenta del Consell de Mallorca i candidata a la reelecció, Catalina Cladera, s’ha compromès a crear l’Agència Mallorquina del Sòl amb l’objectiu d’augmentar el parc públic d’habitatge de l’illa.

La socialista ha adquirit aquest compromís durant el debat organitzat per Joves Arquitectes de Mallorca sobre el model territorial de l’illa. La candidata a la reelecció també ha anunciat que el Consell de Mallorca alliberarà sòl per construir-hi habitatge públic protegit a través d’una modificació del Pla Territorial Insular.

Així mateix, ha reiterat el compromís de destinar 40 milions d’euros a la compra d’habitatges per posar-los a disposició dels col·lectius vulnerables durant la pròxima legislatura. “Posam la política d’habitatge públic en el centre de la nostra acció com a Govern de Mallorca, conscients que és un dels reptes més grans que podem afrontar”, ha destacat, alhora que ha aprofitat les preguntes al debat per fer valdre les mesures dutes a terme per la institució que presideix durant aquests quatre anys.

“Trobar sortides viables a la necessitat social d’una part de la nostra ciutadania de trobar un habitatge en condicions i a preu raonable s’ha convertit en la prioritat número u de les administracions locals, insulars, autonòmiques i estatals”, ha asseverat Cladera, reivindicant que els socialistes “li traurem el màxim suc possible a tots els recursos per evitar que la manca d’habitatge a preu raonable es converteixi en un motor de la desigualtat que des del PSIB-PSOE volem combatre”.

La presidenta del Consell de Mallorca també ha defensat que “no hi ha una resposta única per fer front al repte de l’habitatge”, i que aquest s’ha d’afrontar des de diferents vies. “El fet d’eliminar les places de la borsa d’allotjaments turístics i, per tant, la concessió de noves places turístiques a tot Mallorca, com també l’aflorament de borses d’habitatges turístiques il·legals, sobretot a plurifamiliar de Palma, no només ens permet ordenar millor l’oferta i evitar la saturació de zones madures, sinó que farà que aquest parc d’habitatge surti al mercat de lloguer residencial de llarga durada”, ha explicat Cladera.

També ha volgut fer especial incís en el fet que l’increment de l’oferta ha d’incidir a la baixa en el preu i reivindicant “solucions que no depredin territori ni passin estrictament ni únicament per la promoció d’habitatges”. “Totes aquestes mesures reforcen les previstes a la Llei estatal d’Habitatge perquè tenim governs progressistes que defensen la funció social de l’habitatge, de la mateixa manera que ho vàrem fer amb la primera llei d’Habitatge de les Illes balears”, ha destacat la socialista alhora que ha refermat el compromís del partit que representa “per fer de l’habitatge el cinquè pilar de l’Estat del Benestar”.

Cladera també ha anunciat que “impulsarà la posta en marxa d’una àrea metropolitana amb àmbit d’actuació de Palma, Calvià, Marratxí i Llucmajor per coordinar polítiques de mobilitat sostenible, entre d’altres”.

“Ens presentam a aquestes eleccions després que en aquests vuit anys s’hagi fet la més important política en habitatge públic en la història de Balears”, ha conclòs Cladera.

Leave a Reply