El Consell de Mallorca PPVOX deixa de reivindicar els drets del col·lectiu LGTBI en el dia contra la LGTBI-fòbia.

El Grup Socialista al Consell “critica i lamenta” que l’equip de govern PPVOX hagi deixat de fer suport el col·lectiu de persones LGTBI en el Dia internacional contra la LGTBI-fòbia. “És una cessió més del PP cap als seus socis de VOX, en la seva cursa cap a una societat menys lliure i menys democràtica”, ha afirmat el conseller socialista Joan Ferrer. Els Socialistes de Mallorca s’han unit a la repulsa i la condemna contra l’atac a una bandera LGTBI a l’IES Albuhaira de Muro, com a mostra d’una persecució cap a un col·lectiu que precisament fa més necessari que mai que les institucions com el Consell de Mallorca no facin cap passa enrere en la defensa de la llibertat a decidir i a ser dels ciutadans d’aquesta terra.

Els Socialistes de Mallorca constaten una passa enrere del Consell de Mallorca en la defensa de la llibertat dels ciutadans, i en concret en la del col·lectiu LGTBI+. Enguany el Consell de Mallorca no ha fet cap acte, ni tant sols simbòlic, per unir-se a la reivindicació internacional que se celebra aquest 17 de maig, Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia (LGTBI-fòbia), en commemoració del moment en què l’Organització Mundial de la Salut va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals. El lema d’enguany, “Sense deixar a ningú enrere: Igualtat, Llibertat i Justícia per a tots”, destaca la importància de la solidaritat per a construir un món just i inclusiu.

El socialista Joan Ferrer considera “lamentable aquesta actitud sectària del Consell de Mallorca cap al col·lectiu LGTBI+”. Ha recordat en tots els anys anteriors el Consell de Mallorca s’havia solidaritzat amb la causa en contra de la violència i la discriminació d’aquest col·lectiu, “però enguany s’hi ha negat, com s’ha demostrat amb la resposta del conseller de Presidència a una pregunta del Grup Socialista, en la que Fuster ja avançava que el Consell quedaria de mans plegades avui”. Ferrer creu que la ma de Vox està darrere del silenci del Consell aquest 17 de maig, “per que el PP en les seves xarxes socials si que es manifesta de manera normalitzada, però calla al Consell per no fer enfadar els seus socis, en una actitud totalment hipòcrita”.

Ferrer ha aprofitat per recordar que l’actitud del PP “demostra que compra al 100% l’argumentari de VOX, eliminant els dies, les jornades i els minuts de silenci contra les persones que pateixen violència LGTBI-fòbia”. Pel socialista, “la lluita contra la invisibilitat és fonamental per tal d’evitar comportaments fòbics contra les persones del col·lectiu. El que pretén el Consell ara és relegar novament la realitat de les persones LGTBI a l’àmbit privat tot evitant dies commemoratius”.

Ferrer ha lamentat l’incident de la crema de la bandera LGTBI+ que s’havia penjat a la façana de l’IES Albuhaira de Muro: “és una mostra que els discursos d’odi estan més presents que mai a la nostra societat. Els socialistes de Mallorca condemnem aquest agressió i ens posem al costat de la comunitat educativa murera que va impulsar aquesta acció de reivindicació a favor de les persones LGTBI. Tenen tot el nostre suport”, al temps que els Socialistes han anunciat la seva presència en els actes de repulsa dels fets previstos aquest divendres a Muro.

Ferrer s’ha compromès en la defensa els drets legítims a una vida plena sense persecucions ni odi pel col·lectius LGTBI, i amb aquest motiu el Grup Socialista al Consell de Mallorca seguirà plantejant iniciatives de suport, en la línia de la moció que aquest mateix divendres ha presentat el Grup Socialista al Parlament, en defensa de la convivència democràtica, la tolerància, el respecte i contra les agressions LGTBI-fòbiques.

 

Leave a Reply