El Grup Socialista critica la passivitat del president del l’IMAS, Guillermo Sánchez davant dels fets coneguts a la residència de gent gran a Montuïri

El Grup Socialista al Consell ha registrat diverses iniciatives per conèixer els fets denunciats sobre suposats maltractes i humiliacions sofertes per usuaris d’una residència de gent gran a Montuïri i per comprovar quina ha estat la participació de l’IMAS en el tema. No obstant això, a dia d’avui cap de les sol·licituds del Grup Socialista ha rebut resposta, per la qual cosa es confirma la manca de capacitat d’acció del president de l’IMAS, Guillermo Sánchez, que és competent en matèria d’inspecció de residències de gent gran dins Mallorca.

El Grup Socialista al Consell de Mallorca urgeix al president de l’IMAS, Guillermo Sánchez, que compleixi amb les competències que li són inherents en matèria d’inspecció de residències de gent gran a Mallorca, i que informi de totes les accions que ha fet la institució sobre els fets denunciats aquesta setmana per possibles maltractaments i humiliacions a persones majors usuàries de la residència privada a Montuïri.

“No és possible que Guillermo Sánchez ens doni la callada per resposta”, ha afirmat la consellera socialista Sofia Alonso, després que el Grup Socialista hagi presentat diverses iniciatives des del passat dilluns per mirar d’aclarir els fets, sense que hagin tingut cap resposta. Aquestes preguntes dirigides a l’IMAS s’han condensat en una sol·licitud formal d’informació per saber si l’IMAS ha “pres mesures en referència a les dures imatges de l’interior de la residència de Montuïri que s’han difós a través dels mitjans de comunicació i de les xarxes socials”.

Alonso ha recordat que l’IMAS és l’ens que exerceix les competències a Mallorca en l’àmbit d’inspecció, autoritzacions i acreditacions, tant en el cas de les residències de gent gran públiques de l’IMAS, les municipals i les privades, com és el cas. “Estem preocupats per que no sabem si el departament de Guillermo Sánchez s’ha posat en contacte amb la treballadora denunciant, o amb les famílies de les persones majors afectades per aquest suposat cas de maltractament”, ha apuntat Alonso.

“Les imatges i les informacions aparegudes en els mitjans són suficientment alarmants com per que Guillermo Sánchez prengui decisions, i fins al moment no ens consta que n’hagi pres cap, ni en relació a la treballadora denunciant -que ha estat expedientada per l’empresa que gestiona la residència- ni amb les famílies dels usuaris”.  Els Socialistes denuncien que aquesta “passivitat” de l’IMAS i del Consell de Mallorca és una mostra més de la manca de sensibilitat social de PPVOX, amb una política que no prioritza les persones, com falsament pregona Galmés i la seva propaganda.

Leave a Reply