El Grup Socialista torna a exigir que Galmés “expliqui allò que sap” de l’expedient de l’agroturisme de Porsell.

La portaveu socialista al Consell, Catalina Cladera sosté que la destitució del DG de Transparència del Govern de Prohens per la seva mentida davant els serveis turístics del Consell no posa punt i final a la assumpció de responsabilitats pel tema. “El sr. Rodríguez va assumir que Porsell mentia i que ha comès un delicte en la seva Declaració responsable, segons la Llei del Turisme, i és necessari que el sr Galmés expliqui tot allò que sabia, i per què no va informar la sra. Prohens”.

El Grup Socialista al Consell de Mallorca exigeix que “Galmés no s’amagui darrere el sr. Rodríguez” i que comparegui públicament al Consell per explicar “tot el que sap del cas de l’agroturisme de Porsell”. La portaveu socialista, Catalina Cladera ha instat Galmés a aclarir la cortina de fum que el PP vol estendre damunt del Consell de Mallorca. “Galmés va explicar a Prohens tota la veritat sobre l’estat de l’expedient de l’agroturisme, la inspecció i la incoació d’un expedient sancionador per no tenir ni canvi d’ús de l’edificació ni la llicència d’activitats?”, s’ha demanat Cladera.

Cladera creu que hi pot haver connivència en l’actuació del Consell cap aquest establiment d’un alt càrrec del govern de Prohens”. Tot i que no s’havien pogut acreditar els documents necessaris que Porsell assegurava tenir en la seva DRIAT, el Consell va tramitar una reserva de places turístiques de les que gestiona el Consorci Bossa Allotjament Turístic, sense detallar-ne el tipus.

A més el Consell no ha explicat per que es va ordenar la inspecció de l’activitat de l’agroturisme fins que no es va publicar el cas a la premsa, el passat divendres 19 d’abril, gairebé 7 mesos després de la tramitació de la DRIAT. Durant tot aquest temps hi ha indicis de que aquest agroturisme s’estava comercialitzant, com la senyalització dins d’Andratx, la seva presència a Booking.com o les reserves que es podien registrar al seu web).

Cladera ha posat de manifest que l’alt càrrec de Prohens va mentir davant del departament de Turisme per poder obtenir els permisos i les places necessàries per obrir el seu agroturisme a Andratx.. Els dos documents són imprescindibles per iniciar l’activitat, i el fet que Porsell demanés la DRIAT, el passat mes de setembre de 2023, sense comptar amb aquests certificats confirma la voluntat de mentir davant del Consell.

Per tot això, Cladera ha anunciat la interposició d’una denúncia a la tramitació de l’expedient de l’agroturisme, davant del servei d’Ordenació Turística del Consell, per que “no podem admetre que el PP torni a fer entrar l’ombra de la corrupció dins del Consell”. Cladera ha recordat que “Porsell anava en llistes del PP del Consell, i va ser elegit conseller electe, fins que va deixar el seu lloc per ocupar el de director general del Govern, i va ser batle, tinent de batle i regidor d’urbanisme a l’Ajuntament d’Andratx, a on va coincidir amb l’actual batlessa, Estefania Gonzalvo”.

Precisament avui el Grup Socialista a l’Ajuntament d’Andratx ha presentat una bateria d’iniciatives relacionades amb el cas de l’agroturisme, per poder aclarir l’actuació de l’Ajuntament en el tràmit urbanístic que ha viscut la finca de Sa Vinya i la construcció de l’habitatge amb piscina a on Porsell pretenia dur a terme l’activitat d’agroturisme.

En defensa i solidaritat de Pedro Sánchez

Catalina Cladera ha fet arribar un missatge de suport al president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, en nom dels Socialistes de Mallorca. Cladera ha denunciat la vulneració de “totes les línies vermelles” pels atacs personals i a la seva família patits pel primer ministre espanyol, i que han acabat amb la incoació d’una causa judicial en contra de la seva esposa, Begoña Gómez, basada exclusivament en informacions sense contrastar publicades en pseudo-mitjans de comunicació. “Aznar va dir que tothom que pogués fes el possible per fer caure Sánchez del Govern i els resultats els veiem a diari en les accions dels partits de la dreta i la ultradreta, amb la deshumanització de l’adversari polític o els assetjaments a les  nostres seus i  militants”, ha lamentat la secretària general de la Federació Socialista de Mallorca.


Leave a Reply