El Grup Socialista demana la convocatòria urgent d’un Consell Rector de l’IMAS per explicar les actuacions previstes per atendre als menors no acompanyats a Mallorca

L’anunci de l’acomodació de joves sense família acabats d’arribar a Mallorca a la 8ª planta de la residència de gent gran de la Bonanova provoca “preocupació” per part dels Socialistes de Mallorca pels “dubtes raonables que genera la gestió PPVOX dels nins i nines no acompanyats”.

Els Socialistes de Mallorca han demanat formalment la celebració d’un Consell Rector Extraordinari de l’IMAS per que el seu president, Guillermo Sánchez pugui explicar les motivacions que l’han dut a habilitar una planta, encara pendent de reforma, de la residència de gent gran de la Bonanova per allotjar-hi menors i adolescents no acompanyats que arriben a Mallorca.

La portaveu socialista, Catalina Cladera defensa que “és evident que cal atendre als joves que arriben a Mallorca i que no tenen cap lligam familiar”, però reconeix que “allotjar-los a una instal·lació on conviuran amb persones majors amb diferents graus de necessitat no és la solució idònia,  ni pels infants i joves, ni per les persones dependents grans que viuen al centre residencial”.

La 8a planta de la Bonanova hauria d’estar ja en obres de reforma, però aquestes no s’han iniciat per la qual cosa l’equip de govern PPVOX no compleix amb els terminis d’execució, i menys que ho pensa fer si dóna un nou ús a aquesta planta de la Bonanova.

A més, endarrerir sine die la reforma de la vuitena planta de la Bonanova te un altre efecte, que afecta a les persones majors que esperen per obtenir una plaça residencial. “El sr. Galmés va prometre acabar amb les llistes d’espera de gent gran, I el que es veu amb aquesta mesura es que la reforma I adequació de places tampoc és una prioritat pel seu Govern”, ha dit la consellera socialista Sofia Alonso.

Es constatable la situació de saturació de places en els centres propis de l’IMAS I els concertats. La compareixença de Guillermo Sánchez, per tant, també servirà per saber “quina és l’ocupació exacta dels centres, com s’estan gestionant les places de gent gran, i com s’està treballant l’adaptació dels joves en els centres on conviuran amb gent gran”.

“Es imprescindible que el President de l’IMAS doni explicacions i clarifiqui quin és el seu pla, atès que sabem que aquesta situació segurament anirà a més. És molt important que aquest procés d’acollida es faci amb una planificació prèvia, amb un pla d’habitatges adequat i adient”, ha afegit Cladera.

Per la seva part, Alonso, remarca que l’atenció digna d’aquests joves nouvinguts sense família “serà un dels grans reptes de la legislatura”.  L’habilitació de la 8ª planta de la Bonanova “és una solució d’emergència” que demostra “la incapacitat per anticipar-se a aquest fenomen que els responsables de l’IMAS ja coneixien que es produiria en un moment o altra de la legislatura”.

Leave a Reply