El PPVOX del sr. Galmés evita debatre sobre transfuguisme i com afecta a la governabilitat del Consell

Els vots de PPVOX neguen la urgència i impedeixen debatre una moció del Grup Socialista sobre transfuguisme i l’efecte de l’esclat de VOX al Parlament sobre la governabilitat del Consell de Mallorca. La portaveu socialista, Catalina Cladera afirma que “el sr. Galmés no vol debatre sobre la major crisi institucional que afecta a Mallorca” després que hagi evitat respondre una pregunta sobre aquest tema, adreçada al president del Consell.

El ple del Consell de Mallorca ha evitat debatre una moció de condemna del transfuguisme, que havia presentat d’urgència el Grup Socialista. “Consideram la urgència ben fonamentada, segons allò que està passant aquests dies al Parlament amb el grup de VOX”, ha afirmat Cladera. No obstant, els vots de PPVOX han impedit que es celebrés el debat, en una acció que ha criticat durament la portaveu socialista: “som la vergonya d ‘Espanya, tenim una presidenta del govern superada, absent i teledirigida des de Madrid; volem sentir Galmés què en pensa de tot això, però segueix amagat”.

La portaveu socialista ha qualificat “d’antidemocràtica” l’actitud de no deixar debatre la moció socialista, que ha atribuït a “la por del sr. Galmés a parlar obertament sobre aquest tema”.

Dins del torn de control a l’equip de Govern, Cladera ha interpel·lat directament Galmés per aquesta mateixa qüestió, però el president ha refusat usar el torn de resposta que ha derivat al conseller de Presidència, Antoni Fuster. “Que no ens respongui el sr. Galmés suposa que no dona la talla pel càrrec que ostenta”, ha dit Cladera. “Vostè al Consell té un problema de primer ordre i encara no li hem sentit la veu, el seu silenci és sospitós”.

Cladera s’ha mostrat “preocupada” davant de la possibilitat que la crisi de VOX “afecti a la governabilitat del Consell de Mallorca”.

Als punts de l’ordre del dia, la moció del socialistes  pel al manteniment del projecte de foment de la descarbonització de la mar, i l’estudi de l’economia verda i blava, ubicada en els terrenys de l’antiga central elèctrica d’Alcanada a Alcúdia ha quedat descartada davant la negativa de l’equip de govern de seguir impulsant aquest projecte. El conseller Javier de Juan ha lamentat “la manca de compromís de PPVOX en un projecte tractor per a Alcúdia i Mallorca suposa un obstacle per aconseguir convertir Alcanada en un centre impulsor de la descarbonització”. PPVOX ha seguit la mateixa estratègia que el ple de l’Ajuntament d’Alcúdia a on també es va evitar el compromís amb el projecte.

La segona moció socialista ha proposat potenciar les activitats esportives a tots els municipis a través de la creació de la figura del tècnic esportiu municipal, amb el suport econòmic del Consell de Mallorca allà on calgui. Defensada pel conseller Andreu Serra, el ple del Consell l’ha aprovada per unanimitat.

I finalment la tercera de les mocions plantejades pels socialistes, per una iniciativa que millorar l’accés a les subvencions del Consell a les entitats del tercer sector que es dediquen a la compra i distribució d’aliments i de material de primera necessitat a persones que tenen dificultats per arribar a final de mes. Aquest punt s’ha aprovat de manera parcial, per instar a millorar el sistema i evitar que algunes de les entitats del tercer sector quedin marginades per l’actual fórmula de repartiment segons les bases de la convocatòria.

A l’inici de la sessió el Grup Socialista del Consell s’ha sumat a la celebració del Dia Mundial contra el Càncer, amb la lectura d’un manifest i la participació de l’Associació contra el Càncer de les Illes Balears.

Leave a Reply