El PSIB-PSOE Calvià reclamarà en el pròxim ple la publicació de l’acord de legislatura 2023-2027 entre PP i VOX

Més de 100 dies després només es coneix el seu repartiment de “cadires i butaques” però res dels seus acords programàtics

Els socialistes de Calvià reclamaran a l’equip de govern de Calvià de PPVOX, en el Ple municipal de la setmana vinent, que publiquin i informin la ciutadania sobre el suposat acord programàtic de legislatura que marca les polítiques pactades en assumptes clau per al municipi i que degué ser l’origen del pacte aconseguit entre totes dues forces polítiques que van sumar les seves regidories, 8 del PP i 5 de Vox, per a formar govern a Calvià i impedir el govern de la majoria socialista de 12 representants.

“De moment, i més de 100 dies després només coneixem el repartiment de cadires i de contractes d’assessors, i res del que es degué pactar sobre polítiques i actuacions per a Calvià. A veure si és que no existeix i només es van repartir butaques, cadires i assessors…” afirma el portaveu socialista Alfonso Rodríguez.

Assenyalen des del PSOE de Calvià que quan es produeix un pacte de govern que suma a dues o més forces polítiques i diversos programes, el lògic és que aquests acords que marquen les polítiques d’una legislatura, es concretin per escrit i es donin a conèixer a la ciutadania del municipi. Posen els exemples dels Pactes aconseguits pel PSOE en 2015 i en 2019 amb altres forces polítiques i que van portar amb si la publicació en la web municipal dels acords de governabilitat i pactes de legislatura aconseguits. Així ha ocorregut també ara a Palma, el Consell o el mateix Govern Balear, i no s’entén que un municipi com Calvià no el faci.

“Calvià ha de ser informada que ha pactat la dreta amb la ultradreta, saber què volen fer en temes tan transcendentals com ocupació, territori i Pla General, turisme, infraestructures, o emergència climàtica i medi ambient”- afirma el portaveu socialista, i es pregunta Quines polítiques s’aplicaran? Què faran en igualtat, infància, joventut i majors, cultura o participació? Les del PP, les de Vox o cadascun les seves en les seves àrees? Ni el mateix batle va donar cap pista en la seva presa de possessió. Em tem que cadascunfarà el que vulgui sense que hi hagi un projecte estratègic comú per a Calvià. I si n’hi ha, que ho publiquin”, conclou el portaveu socialista Alfonso Rodríguez.

Leave a Reply