El PSIB-PSOE denuncia la demora de l’Ajuntament de Llucmajor en els projectes de la nova Residència per a persones dependents i el centre de dia de Badia Gran

La Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera, i el regidor socialista de Llucmajor, Jaume J. Oliver, exigeixen celeritat a les institucions implicades per que s’enllesteixin els projectes de la nova residència de gent gran del poble, i el centre de dia de la urbanització de Badia Gran, impulsats durant la passada legislatura

Llucmajor encara no disposa de dues infraestructures vitals per donar servei a la gent gran del poble, i que es van impulsar durant la passada legislatura. La Residència de gent gran del poble té pendent d’executar un projecte d’ampliació i d’adaptació de les seves sales a persones amb necessitats de dependència. El juliol de l’any passat el Consorci Sociosanitari del GOIB, el Consell de Mallorca a través de l’IMAS i l’Ajuntament de Llucmajor van signar un conveni per col·laborar en un projecte de reforma valorat en 1,2 milions d’euros.

A dia d’avui, aquest projecte no s’ha posat en marxa, ja que l’Ajuntament de Llucmajor no ha resolt l’adaptació de la normativa urbanística a les noves característiques de la reforma de la Residència, condició sense la qual no es podia seguir amb les obligacions de la resta d’administracions.

La Secretària General de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera, ha denunciat que “l’Ajuntament demori injustificadament la posada en marxa de les dues infraestructures”, i ha demanat “major implicació a totes les institucions involucrades per fer que la gent gran de Llucmajor pugui comptar a la major brevetat possible amb aquests dos equipaments bàsics per a la gent gran”.

El conveni preveia que el projecte i les obres serien executades pel Consorci Sociosanitari, mentre que la gestió de la Residència, un cop remodelada, seria cedida a l’IMAS. No és possible que el PP hagi repetit contínuament que venien per resoldre les llistes d’espera de la gent gran, i que quan tenen un projecte llest per poder-ho fer, no l’executin”, ha dit Cladera, que ha lamentat que el mateix conseller-president de l’IMAS, Guillermo Sánchez, hagi admès que perdran recursos vinculats als fons europeus que durant la passada legislatura es van aconseguir per a finançar iniciatives de l’IMAS de caràcter social.

Cladera ha recordat que el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, va visitar Llucmajor la setmana passada i no va fer cap compromís ni menció de continuar amb aquest projecte, reformar la residència i donar un servei millor a la gent depenent del municipi.

Per la seva banda, el portaveu del PSIB a l’Ajuntament de Llucmajor, Jaume J. Oliver, també ha denunciat la “falta de compromís i immobilisme” per part de l’Ajuntament de Llucmajor a la residència. “Els veïnats i veïnades de Llucmajor ens demanen com estan les obres de la residencia. Considerem que és una actuació que hauria de ser prioritària dins les polítiques municipals” ha afegit Oliver.

D’altra banda la situació en el centre de dia de Badia Gran és encara més estranya, donat que l’obra del local està enllestida, però l’Ajuntament no ha fet la dotació de personal per aquest servei de competència plenament municipal, mentre que el Consorci no ha disposat el mobiliari del centre. “Badia Gran és una urbanització on hi viu molta gent, i el centre de dia és un servei molt necessari” ha dit Cladera.

De la seva part, Oliver ha conclòs que “el centre de dia de Badia Gran fa més de tres anys que podria estar en funcionament. Aquest és un altre exemple clar de la manca de voluntat política per fer funcionar aquest centre de dia”.

Leave a Reply