Els socialistes alerten de la degradació ètica i política a la qual PPVOX sotmet al Consell de Mallorca.

La publicació d’una informació que constata l’eliminació de fotografies d’actes de la passada legislatura amb participació institucional del Consell de Mallorca a l’Hipòdrom de Son Pardo, a petició del conseller Pedro Bestard, és la darrera demostració de la degradació política i ètica que l’equip de govern PPVOX sotmet a la institució, després de set mesos de legislatura.

El Grup Socialista al Consell de Mallorca mostra la seva repulsa a la depuració de l’anterior equip de govern, després que s’hagi sabut de l’eliminació de diverses fotografies d’un plafó instal·lat a l’Hipòdrom de Son Pardo en les que apareixia, entre d’altres persones, la presidenta Cladera i el conseller Serra en un acte de lliurament de premis del 90è Gran Premi Nacional de Trot.

Es tracta d’un acte injustificable d’autocensura institucional, i de negació del paper de l’anterior equip de govern, ara exercint l’oposició. De confirmar-se la informació periodística, estaríem davant d’un exercici de reescriptura del passat, a petició del conseller de Medi Ambient i vicepresident del Consell,  Pedro Bestard, a qui els socialistes del Consell exigeixen una explicació, disculpes públiques i la restitució dels plafons a la seva situació anterior a la censura practicada.

Lamentablement la situació de manca de respecte institucional que viu el Consell en aquesta legislatura ha tingut altres manifestacions en les quals s’ha pogut constatar, amb tristesa, com es dilueix el seu paper institucional per convertir-se en una terminal política de PPVOX. En són mostra algunes de les respostes a preguntes d’informació formulades des del Grup Socialista. En molts dels caos es tracta de respostes inconcretes, incompletes o que simplement es despatxen amb obvietats o monosíl·labs per evitar entrar en el bessó d’allò que es demana.

Destaca també en aquest apartat de deslleialtat institucional, el maltractament que, ple rere ple, reben els consellers socialistes durant les seves intervencions públiques, especialment durant l’apartat de control a l’acció de govern, amb interrupcions contínues i desqualificacions. És també lamentable que la part executiva dels dos darrers plens ordinaris celebrats, els de gener i febrer, es presentin buides de punts a l’ordre del dia, i s’hagin despatxat en menys de 15 minuts en els dos casos. Un fet que demostra d’una banda la manca de gestió de l’equip de govern PPVOX de Galmés, i per l’altra, la voluntat de llevar de l’escrutini del ple tots aquells punts que es puguin aprovar en altres instàncies del Consell més apartades de les mirades de l’oposició.

La pitjor situació de degradació viscuda al ple ha estat l’enaltiment i l’apologia del cop d’estat franquista de 1936, proferit per un conseller de VOX, David Gil, soci de govern de Galmés, amb la permissivitat total d’aquest darrer que estava obligat a interrompre la intervenció com a responsable del debat, segons allò que estableix la Llei estatal de Memòria Democràtica. Les disculpes posteriors emeses ahir pel Consell de Mallorca en nota pública restitueixen en part els fets, a l’espera de l’actitud de Gil i Galmés en el pròxim ple, però no esborra la vergonya viscuda dilluns passat per tots els assistents al plenari, i els milers de persones que han vist les intervencions per les xarxes, un cop produïda la denúncia pública per part de Memòria de Mallorca i també de part del Grup de Consellers Socialistes.

Mostres de degradació política són també el sainet d’anades i vingudes viscut el passat dijous 8 de febrer, quan en el despatx presidencial es cuinava la destitució, vestida de renúncia per motius personals, de la consellera d’Hisenda Pilar Bonet, en presència de membres del gabinet de Marga Prohens. Uns fets que no han estat degudament explicats a l’opinió pública i que posen una enorme ombra de dubte sobre la gestió al departament d’Hisenda del Consell en els set mesos de legislatura. Els socialistes esperen a què es doni sortida a la petició cursada per a la convocatòria de la Comissió de Transparència del Consell, per sentir la veu i les explicacions de tots els implicats en aquest cas, i no s’entén perquè l’equip de govern no s’avé a posar llum en tota la gestió de Bonet al Consell amb la contractació d’una auditoria externa, com ha demanat repetidament el Grup Socialista.

Finalment els socialistes també reclamen una explicació de la presència de Llorenç Galmés i un membre del seu gabinet aquesta setmana a Madrid. Exigeixen saber els motius del viatge, en què s’ha vist Galmés a diversos actes públics a on la representació institucional ja la ostentava la presidenta del govern Prohens. Volem aclarir quin criteri te el president del Consell per incloure aquests actes dins la seva agenda pública, i generar despeses de representació que paguen tots els mallorquins.

Per tot això el Grup Socialista al Consell de Mallorca expressa la més rotunda queixa, insta a un canvi d’actitud a l’equip de govern i als consellers de PPVOX, i es reserva el dret d’exercir accions de qualsevol tipus per a restablir l’honorabilitat de tots els membres del Grup.

Leave a Reply