Els Socialistes d’Alcúdia acusen l’equip de govern d’abandonar la comunitat educativa del municipi.

Després de més de 20 anys, Alcúdia ha deixat enguany de tenir un servei d’orientació educativa per als alumnes i les seves famílies, i es confirma “l’abandonament de la comunitat educativa per mor del pacte PPVOX i UxA”. La portaveu socialista a Alcúdia, Bàrbara Rebassa, i el regidor Joan Gaspar Vallori, lamenten la finalització d’un servei que “ha ajudat centenars d’alumnes durant aquests anys, i que havien convertit Alcúdia en un referent en atenció educativa per la resta de municipis de Mallorca”.  

Els alumnes i les famílies d’Alcúdia ja no tenen al seu abast el Servei Municipal d’Orientació Educativa (SMOE). La corporació municipal, amb la batlessa Fina Linares al capdavant, ha decidit no dotar aquest servei pel curs d’enguany, 2023-24, i no garanteix que es pugui continuar en el curs vinent, per la qual cosa els Socialistes d’Alcúdia temen que es deixi la comunitat educativa d’Alcúdia sense un servei que ha estat un referent en els més de 20 anys que porta funcionant.

El servei ha donat assistència emocional, social, psicològica i acadèmica de manera ininterrompuda, fins que l’actual equip de Govern ha decidit deixar de prestar-lo, en una decisió que resulta “traumàtica per als alumnes que l’han fet servir fins el curs passat”, en paraules de la portaveu socialista Bàrbara Rebassa.

Els principals destinataris d’aquest servei eren alumnes d’infantil i primària. El servei disposava d’un agent del SMOE a cada centre del municipi, i a través d’aquest contacte ha estat possible detectar possibles problemes d’inadaptació dels alumnes en els centres, i actuar segons cada cas.

El regidor Joan Gaspar Vallori ha recordat que durant aquests anys “el servei ha fomentat la inclusió social i cultural dels infants i les seves famílies, ha facilitat  mesures per evitar el fracàs escolar, a banda d’oferir suport a les famílies”, en el que suposava una eficaç feina de primera intervenció davant de possibles situacions de risc.

El servei també s’ha revelat molt útil per a la detecció de problemes emocionals entre l’alumnat, abandonament escolar, la prevenció de conductes autolítiques, o la protecció davant de l’accés incontrolat a continguts inadequats a través de les xarxes.

L’eliminació del SMOE se suma a altres mostres de deixadesa de l’equip de govern d’Alcúdia respecte la comunitat educativa, com haver convocat pel maig el Consell Escolar d’Alcúdia, 10 mesos després de començar la legislatura, i quan el curs 23-24 afronta el seu darrer trimestre. “Aquest és el principal punt de trobada de la comunitat educativa d’Alcúdia, i la batlessa Linares no ha cregut oportú convocar-lo fins a les acaballes del curs”, ha afirmat Vallori.

Leave a Reply