Els Socialistes d’Andratx insten al Govern a licitar i executar la construcció de la residència de persones majors dependents del municipi.

Una moció del Grup Socialista a Andratx ha recordat que des de 2022 existeix un conveni en vigor entre el Govern, el Consorci de Recursos Sociosanitaris i l’Ajuntament del municipi per a la construcció i posada en marxa d’una nova residència de gent gran dependent amb 60 places, i ha instat l’equip de govern municipal i al Govern que continuïn amb les actuacions pendents que han quedat paralitzades en aquesta legislatura. La majoria del PP a Andratx s’ha oposat a la moció socialista.

El Grup Municipal Socialista a Andratx, a través de la regidora Marina Cabrera, ha defensat en el ple d’aquest dijous el manteniment i la culminació del conveni que havia de garantir la construcció d’una nova residència de gent gran, per a persones dependents, amb 60 places, segons es va acordar en un conveni signat el juny de 2022 entre el Govern, el Consorci de Recursos Sociosanitaris i l’Ajuntament. La majoria del PP al govern municipal a Andratx han votat en contra de la moció, i per tant, en contra de refermar aquest projecte d’infraestructura social que ha estat tant demanada al municipi.

El portaveu socialista a Andratx, Antoni Mir, ha recordat “la gran necessitat que tenim al poble per donar servei a la gent major”, i que el projecte en vigor compta amb “el vist i plau de l’Ajuntament des del 2021, tot i que el PP que aleshores estava en l’oposició, ja va votar en contra del conveni”. Per aquest motiu la moció socialista al ple ha sol·licitat que s’insti al Govern a preveure el finançament necessari i a continuar amb la construcció de la nova residència.

La moció ve motivada per la por de que el Govern del PP “deixi de veure essencial aquesta infraestructura”, segons ha afirmat Mir. Un fet que es demostra amb l’incompliment de les partides inicialment previstes per a la residència d’Andratx en el pressupost del Govern de 2024. El conveni signat en 2022 preveia un cost total de 5,5 M€ per la infraestructura, que s’havien de pagar entre 2023 i 2026. El Govern de les Illes Balears, en la passada legislatura, va preveure la primera anualitat per assumir el cost de licitació i execució de les obres per 1,2 M€, però el canvi de legislatura ha comportat que aquesta partida s’hagi quedat en 100.000 euros per 2024. “Veiem una manca de voluntat per seguir amb els terminis previstos per fer la residència d’Andratx”, ha afirmat Mir, fet que “justifica plenament la moció que hem presentat”.

A més, els Socialistes d’Andratx reclamen que se segueixi impulsant el Pla d’Infraestructures residencials i que es millorin les condicions laborals dels professionals de la xarxa pública d’atenció a la dependència.

El conveni per a la construcció de la nova residència de gent gran d’Andratx parteix de la cessió d’un solar municipal per que el Consorci de Recursos Sociosanitaris en fes la licitació i la construcció de les instal·lacions amb 60 places residencials per a la gent major dependent d’Andratx. La residència havia de quedar acabada i llesta per a l’entrada en servei, i seria l’ajuntament qui podria assumir-ne la gestió o be cedir-la al Consell de Mallorca per que quedés integrada dins la xarxa de gestió de residencies de l’IMAS.

Leave a Reply