Els Socialistes de Felanitx asseguren que el Pla General que aprova el PP-PI i regidor trànsfuga no és viable i no dóna resposta a les necessitats dels ciutadans del municipi

Xisco Duarte: ”Sentim profunda decepció de la proposta que ens porta el pacte PP-Pi i el regidor trànsfuga, ja que té una inserció política temerària i deixa als felanitxers a la casella de sortida i sense un Pla General”

El portaveu del Grup Socialista a l’Ajuntament de Felanitx, Xisco Duarte, ha assegurat que el Pla General de Felanitx que ha presentat el pacte de Govern a l’Ajuntament no és viable i no dóna resposta a les necessitats dels ciutadans del municipi. Unes declaracions que ha fet Duarte després del plenari extraordinari celebrat aquest dilluns en el qual els socialistes han criticat que l’equip de govern s’ha negat a respondre a les preguntes de l’oposició i ha optat per mantenir un to agressiu i violent cap al nostre grup.

D’aquesta manera, el socialista ha expressat que “sentim profunda decepció de la proposta que ens porta el pacte PP-Pi i el trànsfuga, ja que té una inserció política temerària i deixa als felanitxers a la casella de sortida i sense un Pla General”. A més hi ha afegit que “el batle s’ha limitat a fer una presentació triomfalista d’un document que estam convençuts que no coneix en profunditat i que no es podran dur a terme perquè són contràries a les normes supramunicipals”.

Duarte ha incidit que “els socialistes som plenament conscients de la necessitat que té el nostre terme municipal de comptar amb una normativa actualitzada i que s’ajusti a les legislacions actuals”. Cal recordar que durant la legislatura 2015-2019 i el temps que els socialistes governarem en la legislatura 2019-2023 “hem cregut en la importància de la posada en marxa d’un pla nou per a Felanitx”, ha dit Duarte.

El Pla General aprovat dificulta l’accés a l’habitatge per als joves, ja que “era obligació preveure cedir sòl a l’IBAVI per construir HPO per a joves i no pensar únicament en el creixement terciari”, ha explicat Duarte. Un altre punt de la proposta impulsa l’ampliació de més zones comercials en lloc de protegir el sòl comercial tradicional. “Ja tenim suficient, no ens fa falta ampliar més zones comercials, necessitam protegir el sòl comercial tradicional”, ha insistit. També, Duarte ha explicat que la proposta planteja fer un carrer en una zona ANEI, “com justificaran que aquests valors proteccionistes s’han perdut”, demana el socialista.

Finalment, Duarte ha subratllat que “un error que farà inviable que prosperi el Pla és la reducció a les dues quarterades”, una decisió feta sense tenir en compte la llei. Cal fer esment que el Pla Territorial estableix les dues quarterades i quan un terme municipal té una limitació major s’aplica la més restrictiva. “Aquest pla, al seu document ambiental, no explica perquè aquest sòl que fins ara s’hi ha protegit, ja no és digne de protecció”, ha conclòs el socialista.

Leave a Reply