Els Socialistes de Sóller denuncien la situació de paràlisi i inoperància de l’Ajuntament provocada per la ingovernabilitat de l’equip de govern liderat pel PP

L’Agrupació Socialista lamenta que l’equip de govern no hi hagi dut cap punt de gestió dins l’ordre del dia al darrer Ple de l’Ajuntament de Sóller i que encara no s’hagin aprovat els pressupostos per al 2021

Els Socialistes de Sóller han denunciat aquest dijous la inoperància de l’equip de govern municipal liderat pel Partit Popular, ja que no han dut cap punt de gestió dins l’ordre del dia al darrer Ple de l’Ajuntament de Sóller, només s’hi han debatut les mocions que els diferents grups polítics han aportat. Per això, els socialistes demanen un canvi de rumb, ja que el poble perd oportunitats de finançament i de realització de projectes a través de fons procedents d’altres entitats.

D’aquesta manera, el portaveu de l’Agrupació Socialista de Sóller, Jaume Mateu, ha explicat que “el Ple s’havia de celebrar el segon dimarts del mes de setembre, dia 14, tal i com marca l’acord de constitució del Consistori, però s’ha celebrat dia 29, després que el batle l’hagués ajornat dues vegades consecutives”.

A més a més, Mateu ha recordat que “els plens ordinaris actualment es celebren casa dos mesos, després que l’actual equip així ho decidís, quan en l’anterior mandat la periodicitat era mensual”. També, Mateu ha volgut recordar que “quatre regidors fan feina en dedicació exclusiva i una pujada de sous mai vista efectuada al principi del mandat”.

Tot i això, Mateu ha incidit que “encara no s’han aprovat els pressuposts per a 2021, cosa que ha provocat que es perdin subvencions com les de l’arxiu municipal per manca de partida o bé que no es puguin tramitar ajuts als clubs esportius municipals”. Això, suposa haver de funcionar amb els pressupostos prorrogats de 2020, que foren aprovats abans de la crisi de la COVID-19.

El socialista ha subratllat que “fa  poc el batle va perdre la votació per a incorporar els romanents de tresoreria acumulats fins el dia d’avui, per la seva caparrudesa en voler-los destinar a un projecte fortament qüestionat fins i tot pels seus socis de govern, la construcció d’un grandiós aparcament al C/ de Cetre”.

Mateu ha exposat que “tot això aboca a una situació de paràlisi i inoperància a l’Ajuntament, en un moment en què l’administració pública, i especialment les entitats locals, han de mantenir els esforços per a consolidar la recuperació després de la crisi sanitària del coronavirus”. “El batle passa els dies sense cap iniciativa destacable i abocat a una situació d’ingovernabilitat per la manca d’entesa amb els seus socis de pacte, i per la manca d’iniciatives a l’hora de tirar el poble endavant”, ha insistit Mateu.

Leave a Reply