Els Socialistes de Felanitx denuncien la falta de rigor, d’ètica i transparència de l’equip de govern davant la gestió dels pressupostos 2022

El portaveu del grup municipal socialista lamenta que no puguin valorar positivament els comptes de l’any vinent “perquè no són realistes i comprometran els exercicis dels pròxims anys, després d’un any en el qual ha augmentat com mai la despesa corrent”

Els socialistes de Felanitx denuncien “la falta d’ètica de l’equip de govern (PP-Pi i trànsfuga) que presenten uns pressupostos que ells mateixos anuncien que no compliran i que, a més a més, és un pressupost que ni dona resposta a les necessitats socials provocades per la pandèmia, ni serveix per donar un impuls a la transformació i a la recuperació del nostre municipi”, explica el portaveu, Xisco Duarte.

Duarte explica que l’Ajuntament ha anunciat que el pressupost pel pròxim any augmenta considerablement “i ho fa en els pitjors escenaris de futur pel nostre municipi. Cert que és el pressupost més elevat de la història, però perquè forçosament ha d’incloure la sentència també històrica sobre el solar de sa Punta, que suposarà una despesa de set milions d’euros, 5,2 milions d’euros tal com estableix la sentència recent, més els interessos dels mesos que s’ha allargat tot el procés”.

El grup municipal socialista lamenta, així mateix, que aquesta fita tan important pel municipi, que mereixeria ser tractada a un Ple extraordinari on es parlés únicament dels comptes municipals, s’ha inclòs a una sessió plenària amb 14 punts estesos “deixant els pressuposts relegats i sense rebre el tractament que requereixen”, expressen.

Pels socialistes de Felanitx, “l’equip de govern vol evitar parlar de la seva gestió nefasta de l’economia municipal i és incapaç de ser transparent i donar la cara”.

Recorden que l’any passat “encara, tot i que en poc marge, es va tenir el detall de compartir a la Junta de Portaveus la proposta pressupostaria i donar una explicació prèvia a l’oposició. Però enguany, res de res, els governants han estat incapaços de donar la cara i informar a l’oposició com els pertoca dels comptes municipals pel 2022, sent les que inclouen la sentència milionària”.

Sobre el tema de l’expropiació de sa Punta, “ja anuncien que en contra al que reflecteixen al pressupost, faran front amb romanent de tresoreria i no com indica la memòria de justificació del pressupost de fer front amb una operació de préstec bancari a pagar en vint-i-cinc anys. És a dir, que com de costum, faran el contrari que diuen i ja anuncien que no compliran amb el que volen aprovar”, aclareix Duarte.

El portaveu dels Socialistes de Felanitx afegeix que “utilitzen l’escut del superàvit, igual que l’any passat, i en la situació actual és una vergonya que l’Ajuntament vagi a acabar 2021 guanyant diners i incrementant el romanent, demostrant que ni tan sols saben gastar el que tenen pressupostat”.

En aquest sentit, Xisco Duarte denúncia que “el pressupost per a 2022 no té cap objectiu ni estratègia més que tenir unes comptes aprovades fictícies, per després poder fer i desfer amb els diners dels romanents. Tenim un equip de govern que basa la seva política en grans anuncis en inversions que en realitat són una farsa”.

Així mateix, denúncia que “el pacte de govern de Felanitx, liderat pel PP, s’incrementa el sou en un 2%, en contra de les directrius del seu propi partit, que recentment demanava una congelació dels sous de tots els alts càrrecs. Però ja sabem que no és el mateix receptar que prendre la medicina”.

“Ens agradaria poder valorar positivament aquests pressuposts -conclouen-, però enguany és impossible, perquè comprometran els exercicis dels pròxims anys, després d’un any on la política de mans foradades que ha augmentat com mai la despesa corrent i perquè són unes comptes fictícies que únicament pretenen sortir del pas”.

Leave a Reply