Els Socialistes de Felanitx denuncien la falta de suport de l’Ajuntament al sector artístic i cultural del municipi

El portaveu Xisco Duarte aprofita la celebració del Dia Internacional dels Museus, avui 18 de maig, per posar de manifest que l’actual equip de govern no té cap projecte per a reactivar l’espai expositiu de la Casa de Cultura

El portaveu dels Socialistes de Felanitx, Xisco Duarte, denúncia el poc interès de l’Ajuntament per promocionar el sector cultural i artístic al municipi.  “Després de vuit mesos d’ençà que governen PP, Pi i el regidor trànsfuga, la cultura a Felanitx ha quedat completament arraconada, i mentre que en altres municipis es continuen convocant propostes culturals, aquí s’ha aturat en sec”, afirma.

Duarte vol manifestar el seu desacord amb la política municipal en l’àmbit de la cultura. “La regidora actual no solament és incapaç de gestionar el centre cultural, sinó que demostra el seu desinterès per donar suport al sector artístic. En aquests moments tan complicats, les administracions han de donar el màxim suport al teixit cultural”.

En aquest sentit, el portaveu assenyala que, amb motiu del Dia Internacional dels Museus, que se celebra avui 18 de maig, “els espais i centres culturals de Mallorca ofereixen activitats a través d’una programació coordinada per la Xarxa de Museus del Consell de Mallorca, a la qual s’ha adherit la col·lecció museogràfica Cosme Bauçà de Felanitx, però la casa de cultura no”.

El portaveu dels Socialistes de Felanitx vol manifestar la seva preocupació davant aquesta forma de governar, perquè “dies tan importants com aquest, on quasi tots els centres museístics i expositius obrin les portes amb noves propostes per sumar-se a la iniciativa de caràcter mundial, la casa de cultura es troba tancada a les exposicions. No podem tolerar que un dia cultural important com aquest, la casa de cultura no compti amb cap mena d’exposició ni proposta artística per la causa i tanca les portes al públic”.

Xisco Duarte és conscient que la situació de la pandèmia ha suposat una reducció notable a les celebracions culturals de tots els pobles de Mallorca.

“Molts d’actes s’han hagut de suspendre o s’han vist reduïts, però en quant ha estat possible s’han reactivat en molt d’espais de l’illa i amb totes les garanties de seguretat. Aquí, en trenta-dos anys, és la primera vegada que la Casa de Cultura de Felanitx roman tancada. En vuit mesos només hi ha acollit una exposició, que ja teníem convocada prèviament i, fins a hores d’ara, no es preveu cap mena de proposta”.

Leave a Reply