Els socialistes de Felanitx denuncien que l’equip de govern ha deixat perdre 1,5 milions d’euros per construir Habitatges de Protecció Oficial

L’IBAVI ha descartat finalment la proposta per la promoció d’entre 10 i 12 habitatges protegits a Felanitx després de que el govern municipal del PP-Pi i el regidor trànsfuga, no hagi signat l’acord tot hi haver-ho anunciat en premsa

Els Socialistes de Felanitx denuncien que l’equip de govern format pel PP-Pi i trànsfuga, han deixat perdre 1,5 milions d’euros d’inversió que tenia previst la Conselleria de Mobilitat i Habitatge, mitjançant l’Institut Balear de l’Habitatge (IBAVI), a la part superior de l’aparcament del carrer de s’Aigo a Felanitx.

Expliquen que, al mes de maig de 2020, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, i el batle de Felanitx, Jaume Montserrat, varen tancar un acord per a la cessió d’un sòl al carrer de s’Aigo número 10 per construir-hi una promoció d’habitatges protegits.

La cessió del solar per part de l’Ajuntament permetria la construcció d’entre deu i dotze habitatges protegits (en funció del nombre de dormitoris). Es tracta d’un solar de 452 metres quadrats i en el qual es pot construir una planta superior amb dos pisos.

El batle Monserrat tenia la proposta de conveni a punt per signar, després haver-ho acordat, on quedava clar quina part assumia cada institució, però l’ha deixada caducar per les imposicions de Catalina Soler, qui, tal com recull a les actes de la plenària municipal, va dir que “no volia Habitatges de Protecció Oficial de cap manera a Felanitx, al solar del carrer de s’Aigo”.

El portaveu i secretari general de l’Agrupació Socialista de Felanitx, Xisco Duarte, ha afirmat que “el batle Monserrat novament s’ha deixat endur per la desídia totalitària de la senyora Soler i acota el cap i accepta les seves imposicions. Per culpa dels seus interessos partidistes, deixen perdre una inversió totalment necessària per Felanitx”.

Els socialistes de Felanitx afegeixen que “el poble necessita HPO, ja que és una mancança de fa bastants anys, però amb les imposicions de la senyora Soler, sumades al poc interès a donar solucions a l’habitatge, demostren novament que, on governa el PP, no es construeix cap habitatge protegit. Tot el contrari que fa el govern de les Illes Balears, que ho té com prioritat absoluta”.

Duarte assenyala que “per nosaltres l’habitatge és una prioritat i un dret constitucional. Felanitx és un territori fràgil on moltes famílies no poden accedir a un habitatge en propietat, per això, si entram a l’equip de govern, cedirem terrenys a l’IBAVI perquè pugui construir habitatge públic”.

Finalment, els socialistes de Felanitx conclouen que “novament el batle Monserrat incompleix el que signa, demostrant viure alien a la realitat del seu poble. L’Ajuntament disposava d’11 milions d’euros de superàvit i no s’ha gastat res en matèria d’habitatge”.

Leave a Reply