Els Socialistes de Felanitx denuncien que l’equip de govern no vol aprovar un Pla General i per això han fet una proposta impossible

Xisco Duarte: “Els i les socialistes som plenament conscients de la necessitat que té el nostre municipi de comptar amb una normativa actualitzada i que s’ajusti a les legislacions actuals i per això hem cregut en la importància de la posada en marxa d’un Pla General nou per a Felanitx”

El portaveu dels socialistes a Felanitx, Xisco Duarte, ha declarat que “forma part del nostre compromís, tant del programa electoral com dels acords signats, reclamar un nou Pla General per a Felanitx. El nostre compromís és amb tot el conjunt de la ciutadania, no només amb aquells i aquelles que ens varen donar la confiança i ens varen votar”.

Cal recordar que el passat 27 de setembre es va fer l’aprovació inicial del Pla General (PG), que volia a substituir el que està vigent, que data de 1969, i a la que els i les socialistes van mostrar el seu rebuig votant en contra.

Duarte ha afegit “a la sessió plenària ja vàrem manifestar de forma clara que aquest Pla General contenia propostes que eren contràries a la normativa supramunicipal existent i, efectivament, ha estat així”.

Demà es reunirà la Comissió Insular d’Ordenació del Territori i Urbanisme (CIOTU) per valorar el dictamen de la Ponència Tècnica d’Ordenació del Territori i Urbanisme, que conté un informe de 90 pàgines amb les consideracions que va realitzar Servei Tècnic i Jurídic d’Urbanisme del Departament de Territori del Consell de Mallorca. Es tracta d’un informe totalment tècnic on es determinen les particularitats i deficiències a la documentació tramesa per l’Ajuntament de Felanitx al Consell Insular de Mallorca.

L’informe emès fa esment en què moltíssimes de les propostes no s’adapten a cap normativa supramunicipal: ni al PTI, ni al PIAT, ni al PECMA, ni al Pla Director Sectorial de Carreteres, etcètera. Fins i tot divideixen de manera errònia els plans especials. Òbviament, la CIOTU, que es reunirà demà, emetrà la seva conformitat al dictamen de la ponència tècnica i, en conseqüència, acordarà que l’Ajuntament de Felanitx no podrà dur a terme l’aprovació provisional del Pla General.

El portaveu socialista ha declarat que “tal com nosaltres vàrem anticipar, les propostes d’aquest pla no s’ajusten de cap manera a la llei i a la normativa insular i, evidentment, aquesta situació posa profundament en evidència el recorregut d’aquesta revisió del nostre planejament municipal”.

A més a més, Duarte ha incidit en què “cal fer esment a les més de 400 d’al·legacions presentades per la ciutadania de Felanitx, on la gran majoria d’elles tenen a veure al que nosaltres ja vàrem indicar que crearien controvèrsia. Amb aquest inici tan complicat, amb unes deficiències tècniques tan nombroses com considerables i l’allau d’al·legacions esmentat, es pot considerar que aquest Pla General neix mort”.

Els socialistes de Felanitx han insistit en el fet que és una llàstima que novament Felanitx es torni a topar amb la mateixa pedra, i tot a causa de les insercions polítiques a un Pla Urbanístic que no ho havia de ser. La proposta que els socialistes van deixar sobre la taula res té a veure amb el que es va aprovar inicialment.

El portaveu dels socialistes de Felanitx ha comentat que “està clar que tothom vol acontentar als seus, el PP als de sempre i per això hem tornat a topar, nosaltres a la ciutadania de Felanitx que fa més de tres dècades que espera un nou planejament i que per decisions interessades d’alguns seguim a la casella de sortida”.

Per acabar, Duarte ha conclòs que “els i les socialistes volem un nou Pla General per Felanitx per tal de sortir-ne del desfasat planejament vigent de 1969. Ara bé, volem un Pla General seriós, adaptat a la normativa supramunicipal i, sobretot, que permeti fer un disseny del nostre municipi modern i sostenible. És a dir, tot el contrari d’allò que ha plantejat l’equip de govern del PP, del PI i del regidor trànsfuga. Per això, demanem que desisteixin d’aquest intent de fer urbanisme a la carta i tornin a la via de fer un planejament que, de veritat, atengui a l’interès general i els reptes de futur del nostre municipi”.

Leave a Reply