Els socialistes de Felanitx presenten nou al·legacions puntuals i una de total al Pla General de Felanitx

Xisco Duarte: “El Pla General no dona resposta a les necessitats dels ciutadans del municipi i només beneficia als especuladors”

El grup socialista de Felanitx ha presentat nou al·legacions puntuals i una de total al Pla en concordança al seu sentit de vot i l’argumentari defensat al Ple. El portaveu dels socialistes a Felanitx, Xisco Duarte, ha declarat “al plenari del Pla general, els socialistes vàrem ser els únics que vàrem obrir debat sobre el model que volíem de Felanitx amb una sèrie de preguntes elaborades per la militància en assemblea i que pretenien que el batle ens esbrinés les línies estratègiques d’aquest pla que avui dia continuen sense respondre”.

Cal recordar que el 27 de setembre es va fer l’aprovació inicial del Pla General (PG), que vol substituir el que està vigent, que data de 1969, i a la que els socialistes van mostrar el seu rebuig votant en contra.

A més, Duarte ha comentat “els socialistes som plenament conscients de la necessitat que té el nostre terme municipal de comptar amb una normativa actualitzada i que s’ajusti a les legislacions actuals i per això hem cregut en la importància de la posada en marxa d’un pla nou per a Felanitx”.

Duarte ha explicat que “aquest Pla no està adaptat a les necessitats del segle XXI perquè preveu un creixement desmesurat de població en 30.000 habitants, cal destacar que actualment en el municipi hi ha uns 18.000 habitants”.

El portaveu afegeix “el Pla no protegeix el sòl rústic i preveu una gran una actuació immobiliària a la part de la capella de Portocolom. Ha faltat transparència i no s’ha dialogat amb tots els partits, ni entitats, col·lectius o associacions del municipi, entre d’altres. A més, dificultarà l’accés a l’habitatge per als joves, ja que no es preveu cedir sòl a l’IBAVI per construir HPO”.

Duarte ha expressat “un altre punt de la proposta impulsa l’ampliació de més zones comercials en lloc de protegir el sòl comercial tradicional.  Ja tenim suficient, no ens fa falta ampliar més zones comercials, necessitem protegir el sòl comercial tradicional”.

“La proposta planteja fer un carrer en una zona ANEI. Com justificaran que aquests valors proteccionistes s’han perdut?” demana a portaveu dels socialistes.

Finalment, Xisco Duarte conclou “aquesta proposta de Pla General que l’equip de govern del PP-Pi i el regidor trànsfuga ens proposa està centrada en un model caduc i que es centra en créixer en tots els aspectes i sense reduir la petjada i pressió humana. Per això, demanen responsabilitat als partits polítics que van votar a favor o abstenir-se a aquest Pla temerari, que atenguin el descontent ciutadà plasmat amb l’allau d’al·legacions realitzades pels felanitxers i felanitxeres”.

Leave a Reply