Els socialistes de Felanitx presenten una iniciativa per prolongar fins al 31 de desembre de 2022 la suspensió de les tarifes d’ocupació de la via pública

La moció del PSIB serà presentada al plenari de dilluns 14 de març amb l’objectiu de que l’Ajuntament ajorni l’aprovació definitiva de l’Ordenança Fiscal reguladora de la taxa per ocupació de terrenys d’ús públic amb taules i cadires amb finalitat lucrativa per l’exercici 2022

El portaveu dels socialistes de Felanitx, Xisco Duarte, ha declarat que “al plenari del mes de desembre, l’equip de govern PP-Pi i el regidor trànsfuga, varen aprovar, únicament amb els seus vots, l’Ordenança Fiscal reguladora de la taxa per ocupació de terrenys d’ús públic amb taules i cadires amb finalitat lucrativa; i els vots en contra de tota l’oposició. Els socialistes vàrem demanar retirar aquest punt de la plenària, però es va voler mantenir”.

Així doncs, l’equip de govern de Felanitx format per PP, Pi i el regidor trànsfuga, aquest 2022 vol cobrar a restaurants, bars i cafeteries la taxa per ocupació de terrenys d’ús públic. El portaveu dels socialistes de Felanitx ha explicat que “aquesta taxa, durant tot l’any 2021, no es va cobrar. Per aquest any 2022 es tornarà a cobrar”.

Duarte ha considerat que “no cobrar aquesta taxa es tracta d’una mesura de justícia social que és necessària aplicar, ja que des de la pandèmia aquests professionals estan ofegats, asfixiats, amb moltíssimes menys vendes. El mínim que hauria d’haver fet ja aquest Ajuntament és no cobrar-los les taxes”.

Altres municipis ja han acordat prolongar fins al 31 de desembre de 2022 la suspensió de les tarifes d’ocupació de la via pública perquè bars, restaurants i cafeteries puguin continuar estalviant-se el pagament d’aquestes taxes.

Leave a Reply