Els socialistes de Llucmajor denuncien la “desídia” i el “caos urbanístic” de l’Ajuntament a causa de la seva ineptitud i mala gestió

Jaume Oliver, portaveu del Grup Municipal PSIB-PSOE a l’Ajuntament de Llucmajor ha expressat la seva “profunda indignació” i “repudi” davant la “gestió negligent i caòtica” de l’actual equip de govern (PP, VOX, ASI) en temes d’urbanisme

Els socialistes de Llucmajor han denunciat la “desídia” i el “caos urbanístic” de l’Ajuntament a causa de la seva ineptitud i mala gestió. Jaume Oliver, portaveu del Grup Municipal PSIB-PSOE a l’Ajuntament de Llucmajor ha expressat la seva “profunda indignació” i “repudi” davant la “gestió negligent i caòtica” de l’actual equip de govern (PP, VOX, ASI) en temes d’urbanisme. Una negligència que està afectant greument la ciutadania i al sector de la construcció en el municipi.

Oliver ha afirmat que “l’equip de govern de l’Ajuntament de Llucmajor (conformat per PP, VOX i ASI) ha portat a la completa desintegració un dels pilars essencials de qualsevol corporació municipal: el departament d’urbanisme”. A més, ha afegit que “aquesta negligència, que cobra dimensions alarmants en considerar que Llucmajor és el municipi més extens de les illes Balears, és simplement inacceptable”.

El portaveu socialista ha explicat que “l’absència planificada d’arquitectes municipals, agreujada per la falta de previsió per a la seva incorporació immediata, ha relegat a la ciutadania a un estat de desemparament absolut, amb sol·licituds de llicències municipals per a construir o reformar perdudes en uns llimbs administratius”.

L’espera innecessària es suma a més de 24 mesos de retard mitjà en el lliurament de llicències d’obra major i en qualsevol expedient que precisi la signatura d’un arquitecte superior, ja que en l’actualitat no hi ha cap en actiu, creant un caos descontrolat en matèria urbanística.

També, la falta d’un zelador d’obres i l’absoluta manca de control sobre construccions no autoritzades aprofundeixen la crisi. Aquesta situació surrealista amenaça amb destruir els projectes de vida dels ciutadans de Llucmajor, els qui es troben atrapats en la ineficiència i mala gestió de l’equip de govern.

Davant aquesta greu crisis, el Grup Socialista a l‘Ajuntament de Llucmajor va presentar una moció amb diferents propostes i solucions. La moció, comptava amb els següents sis punts d’acord:

  1. Pla de Xoc de Personal: Urgència en la contractació de personal tècnic en urbanisme per alleugerir la tramitació d’expedients pendents.
  2. Campanya Informativa: Informar de manera efectiva a la ciutadania sobre les possibilitats de la normativa vigent, destacant l’article 11.4 del Reial decret 7/2015 i l’article 151 de la LUIB.
  3. Reunió Informativa: Convocar una reunió transparent per a empreses i professionals del sector de la construcció, així com per a ciutadans interessats, explicant la crítica situació i les mesures proposades.
  4. Priorització de Llicències Socials i d’Urgència: Establir un ordre clar en la tramitació de llicències amb causes socials, d’urgència o subjectes a subvencions.
  5. Registre d’Expedients Pendents: Exigir un informe precís del nombre d’expedients pendents i el seu nivell de retard.
  6. Sol·licitud de Suport del Consell de Mallorca: Sol·licitar de manera urgent el suport de personal tècnic al Consell de Mallorca.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Llucmajor, liderat per la batlessa del PP Xisca Lascolas, va abstenir-se en la votació dels sis punts d’acord citats anteriorment, mostrant una “falta de compromís flagrant en abstenir-se de propostes que podrien alleujar la crisi urbanística”.

A més, segons ha explicat Oliver, es neguen rotundament a reunir-se amb el sector de la construcció i la ciutadania per a abordar la realitat del retard en la tramitació de llicències.

Per aquest motiu, el Grup Socialista a l’Ajuntament de Llucmajor farà una crida a la ciutadania i al sector de la construcció en general si persisteix la negativa de la batlessa a reunir-se amb el sector i, com segona força política, convocarà una reunió informativa i oberta a tota la ciutadania i al sector immobiliari per a exposar la realitat del problema, ocultada per l’equip de govern.

Jaume Oliver ha conclòs: ”insistim a denunciar públicament la situació i exigim una rectificació immediata. La batlessa ha d’escoltar la ciutadania i prendre mesures concretes per a resoldre la crisi en el departament d’urbanisme. La falta de transparència i acció per part de l’equip de govern és inacceptable i perjudica greument a tots els habitants de Llucmajor”.

Leave a Reply