Els socialistes proposen al ple del Consell que l’IMAS doni suport real a les entitats del tercer sector que subministren aliments a qui els necessita

Una moció del Grup Socialista al Consell de Mallorca aposta per la recuperació de les mesures de l’escut social, entre les quals una convocatòria d’ajuts econòmics a entitats que es dediquen a distribuir aliments i productes bàsics a persones amb necessitats severes. La moció pretén corregir les mancances de les convocatòries d’enguany que no ha arribat a algunes entitats del tercer sector social que es dediquen a inclusió social.  

El Grup Socialista al Consell de Mallorca defensarà en el ple ordinari de la institució, previst per aquest pròxim dijous, una moció de marcat caràcter social que pretén corregir “una política erràtica en matèria social per la manca d’iniciatives de l’IMAS en el que portem de legislatura”, segons ha dit la portaveu socialista, Catalina Cladera.

La moció impulsa, en primer terme una modificació de les bases de la convocatòria d’ajudes econòmiques per a entitats del tercer sector social que proveeixen d’aliments i productes d’higiene a les persones amb necessitats econòmiques que no poden fer front al cost de la cistella de la compra. Es demana també l’increment de la partida que l’IMAS ha destinat a aquest sector d’inclusió social, i finalment també defensa que es facin les modificacions necessàries per poder agilitzar la convocatòria i fer-la accessible a les entitats que en 2023 han vist com no els han arribat els recursos compromesos d’inici, per poder seguir fent la distribució dels productes de primera necessitat entre les persones usuàries d’aquest servei.

“Ens trobem en un moment de gran necessitat social, i no podem deixar algunes de les entitats sense cobertura” ha dit Cladera, qui ha recordat que “hem rebut algunes queixes d’aquestes entitats en el sentit que no tenen tramitada la subvenció de l’IMAS per compra d’aliments i producte d’higiene, i això compromet la seva tasca per que si no tenen recursos, no podran seguir distribuint aliments i productes de primera necessitat”.

La consellera socialista, Sofia Alonso, ha recordat que “les entitats del tercer sector que són més petites es troben amb dificultats per acomplir els requisits que els imposa l’IMAS, i per això rebre les ajudes compromeses es fa impossible”. Alonso ha apel·lat a la “gran necessitat social que hi ha de persones que requereixen una ajuda”, malgrat que el perfil de persones ateses inclogui gent amb feina i nòmina que “malgrat tot no arriben a final de mes” i necessiten aquesta ajuda en forma de productes bàsics que alleugereixen les seves despeses mensuals.

Cladera ha criticat “la manca de sensibilitat social de l’IMAS, que no ha fet cap aposta per incrementar aquestes ajudes”. Contràriament, l’Institut presidit per Guillermo Sánchez ha eliminat ajudes que l’IMAS va instituir en la part final de la passada legislatura per valor de 13 milions d’euros. “Es veu clar que la prioritat de l’equip de govern de PPVOX del sr. Galmés no està en la política social”, i ha recordat els 43 milions d’euros que el Consell ha destinat a mantenir la tarifa dels fems exactament com estava, en comptes d’abordar necessitats socials reals a Mallorca.

A més la moció també insta al Consell de Mallorca a incrementar en 5 milions d’euros les aportacions de l’IMAS all serveis socials dels ajuntaments de Mallorca, per dotar una línia directa per atendre situacions d’urgent necessitat, com ja es va fer durant la passada legislatura en el moment de la crisi econòmica generada a ran de la pandèmia.

La moció dels socialistes inclou un altre punt per donar suport a la política real d’escut social que impulsa el Govern d’Espanya.

Leave a Reply