Els socialistes de Mallorca denuncien la “deslleialtat institucional” per part del Govern Balear i el Consell de Mallorca als Ajuntaments governats per batles i batlesses socialistes

La portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca i secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera ha considerat “inacceptable” la marginació i la deslleialtat institucional d’aquestes institucions supramunicipals

Els socialistes de Mallorca han denunciat la “deslleialtat institucional” per part del Govern Balear i el Consell de Mallorca a l’hora de convocar els batles i batlesses socialistes quan aquestes institucions supramunicipals fan presentacions als seus municipis.

El batle de Consell, Andreu Isern, ha estat un dels darrers en denunciar aquesta “marginació” per part del Govern Balear. En aquest cas, la institució no va convidar al batle ni a l’equip de govern de l’Ajuntament a la presentació de la primera instal·lació solar flotant d’autoconsum de les Illes Balears, situada a Mainou, al municipi de Consell.

Al setembre, l’Ajuntament d’Inca, amb el socialista Virgilio Moreno com a batle, també va presentar una queixa formal al Consell de Mallorca perquè no va rebre convidada per les visites al municipi del director insular d’Artesania i la directora insular de Promoció Sociocultural. En aquestes dues visites, el PP local si que hi va ser present.

Recentment, el Consell de Mallorca tampoc va avisar a la batlessa socialista d’Algaida, Marga Fullana, en la visita del president de la institució, Llorenç Galmés, a la fàbrica Guardiola, situada al municipi.

Diferents portaveus socialistes dels municipis de Mallorca han denunciat aquesta situació i han declarat que “des del partit socialista no compartim aquesta manera de fer política. No ignoram als que no pensen igual. Sabem diferenciar quan és un acte institucional o un acte de partit”.

Per la seva banda, la portaveu del Grup Socialista al Consell de Mallorca i secretària general de la Federació Socialista de Mallorca, Catalina Cladera ha considerat “inacceptable” la marginació i la deslleialtat institucional d’aquestes institucions supramunicipals.

Cladera ha conclòs que “ja sabem la forma de governar que tenen PP i VOX, desprestigiant als batles i portaveus municipals que no són del seu partit. Han demostat no tenir respecte per les institucions on governen”.

Leave a Reply