Els socialistes denuncien el tancament de l’oficina d’Agricultura a Sóller i en reclamen la immediata reobertura.

El tancament de l’oficina perjudica tot el sector agrícola, ramader i pesquer de Tramuntana que ara han de desplaçar-se fins a Palma per a realitzar tràmits per a la recepció d’ajudes o subvencions. Els socialistes reclamen al Consell de Mallorca que pugui intercedir per mantenir aquesta Delegació oberta, que també era clau en les tramitacions relacionades amb el Consorci Serra de Tramuntana.

La Delegació que la Conselleria d’Agricultura, a través del FOGAIBA, tenia a Sóller, roman tancada, sense que hi hagi cap termini previst per a la seva reobertura. El tancament deixa sense un valuós punt d’informació a tot el món agrari, ramader i pesquer amb seu a Sóller i els municipis de la comarca.

L’oficina estava físicament ubicada a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola de Sóller i suposava una eina molt important per facilitar a tot el sector primari de Tramuntana, ja que facilitava la tramitació i la tramesa d’informació de primera ma sobre gestions relacionades amb subvencions o permisos.

El portaveu socialista i regidor del Grup Municipal, Jaume Mateu, ha refermat la inoportunitat del tancament de l’oficina, que no ha estat explicat al sector: “en un moment en què arriben importants fons per al sector agrari, amb eines com les que suposa el nou PDR, ens sembla una deixadesa absoluta per part del Govern i del conseller Simonet que no es recuperi aquesta oficina de manera immediata”.

Cal recordar que fa molts d’anys que es donava aquest servei i era una via molt apreciada per tal de poder agilitzar tràmits vinculats amb recuperació de marges, cultius o permisos específics de l’activitat agrícola, ramadera o pesquera. Molts d’ells imprescindibles per poder cobrar les ajudes que venen dels diferents programes que estan en marxa, també des del Consorci Serra de Tramuntana del Consell de Mallorca.

En aquest sentit els socialistes han demanat públicament al Consell de Mallorca que “s’impliqui directament en recuperar aquesta oficina”. Així ho ha afirmat la consellera insular Juana M. Adrover, que ha instat a la recentment creada direcció insular de la Serra de Tramuntana a què actuï com mediador, ja que d’alguna manera podrà “justificar el motiu de la seva creació en un Consell de Mallorca del sr. Galmés que te més alts càrrecs i estructura que mai”.

Mateu ha posat en valor el sector agrari de Sóller i de la Serra de Tramuntana com a una “activitat estratègica per Sóller, no només com a activitat econòmica en si, sinó per tot el valor afegit que suposa de manteniment i conservació del nostre paisatge”.

Leave a Reply